• DOLAR 32.579
  • EURO 34.833
  • ALTIN 2507.537
  • ...
Erdoğan karşıtlığı bahanesiyle İslam`a hakaret
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KÖLN- Almanya’nın Köln kentinde  bulunan Başbakan Erdoğan’ı  protesto  etmek amacıyla, özelikle Avrupa’daki  Alevi ve sol örgütlerin organize  ettiği  gösterilerde,  yapılan  İslam’ı karalayıcı  konuşmaların yanı sıra,  dini değerlere  hakaret içerikli pankartlar açıldı.

Başbakan Erdoğan’ın Almanya ziyareti nedeniyle, özelikle  Köln şehrinde üzere birçok şehirde, başını Almanya Alevi Birlikleri Federasyonunun  (AABF) çektiği, karşıt gösteriler yapıldı. 

Sadece  Köln şehrinde 11 ayrı yerde yapılan gösterilere Alman polisinin  izin verdiği ve müdahil olmadığı bildirildi.

Gösterilere Almanya’daki bir çok kuruluşun yanı sıra,  Türkiye’deki  sol örgütler de Katılarak destekledi. Bu  örgüt ve kuruluşlardan bazıları, Almanya  Hıristiyan Demokrat Partisi (CDU), Solcu Partisi ,Yeşiller Partisi, Türkiye Komünist Partisi (TKP), Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP)  ve HDP göze çarpanlar arasında.

Gösteri sırasında Almanca yapılan konuşmalarda, ‘Hiç kimse Türkiye`de İslamlaşmaya niyetli değil.’  eksenli  sözler sarf edilirken, bazı göstericilerin ellerindeki pankartlarda, ‘Benim dinim içkimdir’ gibi yazılı dövizler taşıdılar.

gösteriler sırasında Öcalan ve Atatürk`ün resimlerinin bulunduğu bez parçalarının yan yana durması ise dikkatlerden kaçmadı. ( Ramazan Mert- İLKHA)

 

 

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir