• DOLAR 32.6
  • EURO 34.851
  • ALTIN 2496.944
  • ...
Mısır Bereketi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN-Geçen hafta hasadına başlanan mısır Batmanlı çiftçinin yeni gözdesi oldu. Batmanlı çiftçiler hasadın verimli ve emeklerinin karşılığını aldıklarını geçtiğini söylediler. Geçen yıllara göre verimin ikiye katlandığını belirten Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Yönetim Kurulu Üyesi ve Batman Ziraat Odası Başkanı Nizamettin Aydiş, "Bu yıl çiftçilerin yüzü güldü. Özellikle mısırda geçen yıllara oranla verim katlandı." dedi.

Ziraat Odası olarak sezon boyunca çiftçiye her türlü desteği verdiklerini dile getiren Aydiş, "Bu yıl Batman`lı çiftçilerin çoğunluğu mısır ekti. Mısırda da beklenen verimi aldık hatta beklenenin üzerinde verim aldık. Bu durum hem bizim hemde çiftçinin yüzünü bir nebze olsun güldürdü." şeklinde konuştu.

Mısırda beklenen verimi aldıklarını söyleyen çiftçi Faysal Gönülaçar, "Önceki yıllarda pamuk ekimi yaptık. Bu yıl ise karar değiştirerek mısır ekimine başladık." dedi.

Dekar başına 1600 ile 2 bin kilo arasında mısır elde ettiklerini ve bu durumun çiftçileri mutlu ettiğini söyleyen Sabri Atmaca isimli çiftçi, "Önümüzdeki sezonunda bu şekil geçmesini bekliyoruz. Bu yılki verimin kaynağı aşırı yağışlar ve çiftçinin bilinçlenmesidir." ifadelerini kullandı.

Batman Mısırı Diğer İllerde Satılıyor
Batman`da hasadına başlanan mısırlar Türkiye`nin çeşitli illerinde satılıyor. Mısır tüccarları üreticiden toplanan mısırları Adana ve Kahramanmaraş`a götürerek satıyor. Abdulhalim Sarıgül adlı mısır tüccarı, kamyonlar ile tarladan aldığı mısırları çeşitli illerde sattığını belirterek, "Hasat döneminin başlaması ile birlikte işlerimizde yoğunluk da arttı. Özellikle bu yıl mısır çok fazla. Batman`dan aldığımız mısırları diğer illerde satıyoruz."dedi.

Halid Coşkun - İLKHA

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir