• DOLAR 32.328
  • EURO 35.096
  • ALTIN 2282.344
  • ...
Aralarında kan davası olan bir aile daha barıştı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS - Güroymak (Norşin) ilçesinde geçen yıl Gezer ve Günaydın aileleri arasında Özgür Gezer'in hayatını kaybetmesiyle başlayan kan davası barışla sonuçlandı. Güroymak’taki bir halı sahada düzenlenen barış törenine Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, bölgenin kanaat önderleri, STKlar ve halktan oluşan kalabalık bir kitle katıldı.

Düzenlenen barış töreninde konuşan Bakan Eker, Norşin'de Günaydın ve Gezer aileleri komşu olmaları hasebiyle aralarında bir kaza olduğunu söyledi.

Bu kaza bir can kaybıyla sonuçlandığını ifade eden Bakan Eker, her iki ailenin büyüklerinin, barışmak suretiyle aralarında bir kin ve adavet kalmadığını gösterdiğini belirtti.

Bu barışın hayırlı bir gelişme ve örnek alınacak bir davranış olduğunu kaydeden Eker, sözlerini şöyle sürdürdü: “Yiğit odur ki, kendi nefsine hakim olabilendir. Kendi nefsini ve arzularını frenleyebilendir. Yiğitlik, adam öldürmek, eziyet edip zulmetmek değil, nefsine, beşeri dürtülerine gem vurabilmek ve barışı, huzuru isteyip onu tesis edebilmektir. Bu kardeşlerimiz yiğitçe bu tavrı sergilediler. Allah onlardan razı olsun. Huzurlarını barışlarını daim kılsın. Biz adı barış olan bir medeniyetin dinin mensuplarıyız. Dolayısıyla hepimiz bugün bu barışın tesisine şahitlik etmekle de çok bahtiyarız memnunuz.” şeklinde konuştu.

Daha sonra kan davalı aileler Kur’an altında geçerek yemin ettiler.   (Şükrü Tontaş - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir