• DOLAR 32.439
  • EURO 35.46
  • ALTIN 2324.52
  • ...
Somalili Çocuklar Türkiye`de
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Somali`de yetersiz beslenme yüzünden hastalanan ve durumu acil olan 14 çocuk, tedavi amacıyla İstanbul`a getirildi.

İHH, TİKA ve THY`nin ortak organizasyonu ile getirilen çocuklar, Özel Esenler Avicenna Hastanesi`nde tedavi altına alındı. 15 çocuğun getirilmesinin planlandığı ancak birisinin kalp yetmezliği sonucu hayatını kaybettiği belirtildi.

İnsani Yardım Vakfı (İHH), Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığı (TİKA) ve Türk hava Yolları (THY) işbirliği ile Somali`de yetersiz beslenme sebebiyle hastalanan 14 çocuk, saat 02.00 sıralarında İstanbul`a getirildi. Atatürk Havalimanı`ndan 6 ambulansla alınan, yaşları 3 ila 6 arasındaki 14 çocuk ve 13 refakatçi, Özel Esenler Avicenna Hastanesi`ne götürüldü. Çocuklar ve aileleri burada hazırlanan odalara alındı. Tedavi amacıyla getirilen çocukların, özellikle yetersiz beslenme yüzünden hastalandığı ve Somali koşullarında tedavilerinin güç olduğu belirtildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan İHH Başkan Vekili Yaşar Kutluay, yetersiz beslenme yüzünden hastalanan çocukların tedavilerinin Somali şartlarında çok zor olduğuna vurgu yaparak, "14 çocuk ile 13 refakatçiyi uçakla İstanbul`a getirdik. İnşallah bu çocuklar tedavilerinin ardından sağ sağlim ülkelerine dönecek. 15 çocuk getirmeyi planlamıştık ancak onlardan biri kalp yetmezliğinden hayatını kaybetti" dedi. Kutluay, TİKA, THY ve İHH`nın ortak çalışması sonucu bu yardım faaliyetinin yapıldığını belirterek, "Bu çocukların tedavilerinin ardından, zor durumda olan başka çocukları da tedavi amacıyla getirmeyi planlıyoruz. Ayrıca doktorlarımız da Somali`ye giderek oradaki hastalara yardım edecek" şeklinde konuştu.

"MAVİ MARMARA`YI HASTANE GEMİ YAPMAK İSTİYORUZ"

Kutluay, yardım faaliyetleri kapsamında, Gazze`ye yardım malzemeleri taşırken İsrail askerlerinin saldırısına uğrayan Mavi Marmara gemisini de onararak hastane gemi yapmayı düşündüklerini söyledi. Kutluay, "Mavi Marmara`nın eksikleri henüz tamamlanmadı. Eksikler giderildiği zaman Mavi Marmara`yı hastane gemi yaparak Somali`ye göndermek istiyoruz" dedi.

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir