• DOLAR 32.534
  • EURO 34.839
  • ALTIN 2429.489
  • ...
Birand`ın gerçek yüzü israilden yana çıktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Aydın Doğan`ın sahibi olduğu Posta gazetesindeki “İsrail ile çatışmak akıl karı değildir...” başlıklı yazısında Birand, Mavi Marmara gemisinde 9 vatandaşımızın hunharca katledilmesi karşısında dünyayı ayağa kaldırmanın yersiz olduğunu ileri sürdü.

“İsrail ile çatışmak, TSK ne kadar büyük ve güçlü olursa olsun, pek akıl karı değildir” diyen Birand, Türkiye`yi böylesine belirsiz bir yere götürmeyi kimsenin göze alamayacağını ifade ederek “Sadece, Marmara gemisinde öldürülen 9 vatandaşımızın intikamı için mi dünyayı ayağa kaldırıyoruz?” ifadesini kullandı.

Birand ardından da “İsrail`i korkutup, Gazze ambargosundan vaz geçmesini mi bekliyoruz? Eğer böyle bir beklenti varsa, çok hata ediliyor demektir” diye yazdı.

Zaman zaman “Türkiye`deki Ermeni diasporasının önde gelen isimlerinden olmakla” suçlanan bir isim olan Mehmet Ali Birand yazısında ayrıca Gazze sorununun sadece Arapların sorunu olduğunu savunarak, İsrail`i adeta kutsayan şu yorumda bulundu: “İsrail`e boyun eğdirmenin, bugünkü koşullarda imkansızlığı ortadayken,  Türkiye sesini yükselterek, hatta pazularını göstererek  ne yapmak istiyor?”

Habervaktim.com

Bu haberler de ilginizi çekebilir