• DOLAR 32.604
  • EURO 35.019
  • ALTIN 2425.274
  • ...
`Yapılan Hukuksuzluğu Şiddetle Kınıyoruz`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman Mustazaf Der tarafından yapılan yazılı basın açıklamasında, Adıyaman Merkez ve ilçeleri Samsat ve Kâhta`da bulunan İslami dernek yönetici ve üyelerine Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesinin verdiği 50 yıllık cezayı kınadı.

 

Batman Mustazaf Der Yönetim Kurulu adına yapılan açıklamada, 2011`in ilk aylarında Türkiye genelinde birçok ilde İslami Sivil Toplum Kuruluşlarına operasyonlar yapıldığı ve yüzlerce kişinin gözaltına alındığı hatırlatılarak, Adıyaman`da Vahdet-Der`e, Samsat ve Kâhta`da ilçelerinde Mustazaf-Der Şubelerine yapılan operasyon sonrasında Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesinin yapılan baskınlarla ilgili bir iddianame hazırladığı ve geçtiğimiz günlerde ise mahkeme heyetinin 6 dernek yönetici ve üyesine 50 yıl hapis cezası verdiği belirtilerek "Yasal olarak faaliyet sürdüren derneklerin, yasal faaliyetlerinin suç sayılmasını protesto ediyoruz. Bu hukuksuzluğu, bu adaletsizliği şiddetle kınıyoruz." İfadeleri kullanıldı.

 

Mahkemenin terör suçu kabul ettiği faaliyetlerden ne kadar garip ki, iğne ucu kadar rahatsız olan kimsenin olmadığı belirtilen açıklamada, "Suç kabul edilenlerin tümünü Batman Halkı da, Diyarbakır Halkı da, Van Halkı da, Adana, Urfa, Antep Halkı da ve daha pek çok kişi de işliyor. O halde bu şehirlerin etrafına surlar çevirmeli, şehirleri cezaevlerine dönüştürmeli!" denilerek tepki gösterildi.

 

Mahkemenin Suç Kabul Ettikleri:
Açıklamada, mahkemenin cezalandırılamaya gerekçe olarak gösterdiği suçlar şu şekilde sıralandı:
"1.Hz. Muhammed(S.A.V.)`in kutlu doğumu münasebetiyle Kutlu Doğum Etkinliği düzenlemek.
2. Dernek açmak.
3. Bismillahirrahmanirrahim ile başlayıp "Allaha emanet olun" yazılı A-4 kâğıdı.
4. Kudüs hakkında basın açıklaması yapmak.
5.Kutsal kitabımız Kuran`ı Kerim`in yakılmasını protesto için basın açıklaması yapmak.
6.Hz. Fatıma`nın doğum gününü anmak.
7. Gazze`de katledilen Müslümanlar için gıyabi cenaze namazı kılmak.
8.Bir sahabenin türbesine ziyarette bulunmak.
9.Üniversite okuyan öğrencilere yardımcı olmak. Öğrencilere gıda yardımı yapmak.
10. Bir hastayı ziyaret etmek daha sonra taziyesine gitmek..."

İstiklal Mahkemeleri Hortlamıştır
İslami ve insani hizmette bulunan STK yönetici ve üyelerinin yasadışı hiçbir faaliyette bulunmadıkları dile getirilen açıklamada, "6 Kişiye verilen 50 yıllık cezayla İstiklal Mahkemeleri hortlamıştır. Tarafsızlığını yitiren yargının bu kararı siyasidir. Siyaset yapmak isteyen yargı mensubu var ise cübbesini bırakıp siyaset yapmalıdır. Siyasetin yeri adaletin arandığı mahkemeler değildir." İfadelerine yer verildi.

 

Türkiye`nin inanca ve inancını yaşamak isteyen Müslümanlara tahammülsüzlük basitliğinden artık sıyrılması ve çoğunluğu Müslüman olan halkının inancıyla çatışmayı artık terk etmesi gerektiği vurgulanan açıklamada, "Şeflik dönemi geride kaldı. Yasal haklarını kullanarak hizmet eden dernek yöneticilerini niyet okuyarak, varsayımlara dayanarak illegalite ile ilişkilendirmek kasıtlı ve keyfidir. Verilen bu cezada İslami ve insani hizmetlerde bulunan dernek yönetici ve gönüllülerini sindirmekten başka bir amaç yoktur." denildi.

 

Açıklamanın sonunda, "Haksız ve hukuksuz verildiğine inandığımız bu cezaları verenleri, Mustazafların Rabbine havale ediyoruz. Sivil Toplum Kuruluşlarını bu haksızlığa, bu hukuksuzluğa tepki göstermeye davet ediyoruz." Şeklinde çağrı yapıldı.

Veysi Demir-İLKHA

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir