• DOLAR 32.528
  • EURO 34.869
  • ALTIN 2488.273
  • ...
Van Basınından Kısa Kısa...
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Van ve ilçelerinde son 24 saat içerisinde meydana gelen ve Van`dan yayım yapan yerel gazete ve haber sitelerinde yer alan önemli gelişmeler:

VAN BASIN:
Van`da Karma Resim Sergisine Yoğun İlgi:
Van Güzel Sanatlar Birliği Derneği üyelerinin Hüsnü Hat ile Akdamar Adası ağırlıklı karma resim sergisine vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor.
Ağırlıklı olarak Hüsnü Hat ile Akdamar Adası ve bölgenin sosyal yaşantısının yer aldığı sergide sanat sahipleri eserleri hakkında bilgi verirken `Hüsnü Hat` eserlerinin de yer aldığı sergi bölümünü gezen vatandaşlar çizimlerinden dolayı başarılı ağırlıklı bayanların olduğu ressamları tebrik ettiler.
Ressamlar tarafından büyük bir titizlikle çizilen eserler aynı zamanda satılığa çıkartılırken, serginin 18 Eylül`e kadar açık kalacağı öğrenildi.

Van`da PKK Komutanları Yakalandı:
Aralarında eski Van valisi Hikmet Tan`a suikast düzenlediği iddia edilen PKK`nin komutanının da aralarında bulunduğu 4 PKK mensubu Van`da yakalandı. Yakalanan kişilere yardım ettiği iddia edilen 9 kişi gözaltına alındı.

4 PKK Mensubu Yakalandı
Van Valisi Münir Karaloğlu tarafından Van Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve Terörle Mücadele Şubesi`nde düzenlenen basın açıklamasında; Van Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi Ekipleri`nce gerçekleştirilen ve aralarında 4 PKK mensubunun silahlarıyla birlikte yakalandığı ve bunlara yardım eden 9 kişinin gözaltına alındığı açıklandı.

Vali: "Bahoz`un Yakın Adamı Yakalandı
Vali Karaloğlu açıklamasında; M. S. A. N. G. ve S. G. adlı PKK mensuplarının sansasyonel eylem yapmak için keşif faaliyetlerinde bulunurken gözaltına alındığını belirtti. Karaloğlu; yakalanan PKK mensuplarından sahte kimlikli M.S.A.`nın örgütün üst düzey yöneticisi ve Suriye Uyruklu Bahoz Erdal kod adlı Fehman Hüseyin`e yakın bir isim olduğu belirtildi.


VANTV HABER:
Alman Heyet Toplu Mezarda İncelemelerde Bulunacak:
Almanya`dan gelecek bir heyetin Van`ın Çatak ilçesinde bulunan ve aralarında Alman İnsan Hakları savunucusu Andrea Wolf`un da bulunduğu 41 PKK`lıya ait toplu mezarda incelemelerde bulunacağı bildirildi açıkladı.

Van`da 5 Bin Yılık Seyyar Ocak Bulundu:
Van Kalesi`nin kuzeyinde bulunan höyükte İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Eskiçağ Tarihi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Erkan Konya başkanlığından yapılan kazı çalışması sırasında 5 bin yıllık seyyar ocak bulundu.

VANHABERLERİ:
Van`da Aynı Yerde 2 Kaza: 3 Ölü Van Haber:
Van`da yolun karşısına geçmek isteyen anne ile kızı, hafif ticari aracın çarpması sonucu yaşamını yitirdi. Kazanın etkisiyle kontrolden çıkarak belediyenin çalışma yaptığı kanala uçan aracın sürücüsü de yaşamını yitirdi. Bu sırada aynı yerde yolun karşısına geçerken kaza geçirenlere bakan bir kadın da, bir otomobilin çarpması sonucu ağır yaralandı.

VANAKTİF:
Şehitler İçin Van da Tören:

Şemdinli`de PKK`nın saldırısı sonucu şehit olan polis memuru ve piyade er için bugün Van`da tören düzenlendi.

Vali Karaloğlu`ndan Annelere Çağrı:
Van Valisi Münir Karaloğlu, terör örgüt üyeleri tarafından kandırılarak dağa çıkarılan gençlerin anne ve babalarına çocuklarına sahip çıkmaları çağrısında bulundu.

MERKÜRHABER:
Beton Mikserinde Kaçak Sigara Yakalandı:
Van`ın Gevaş ilçesinde gerçekleştirilen yol kontrolü sırasında, bir beton mikseri içerisinde 28 bin 450 paket kaçak sigara ele geçirildi.
Van Bölge Hastanesinin Kantinine Rekor Teklif: Günlük yaklaşık 10-15 bin hastanın geldiği Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesinin acil servis bölümündeki kantini 7, 5 milyon, genel kısımdaki kantini ise 991 bin liraya ihale edildi.

Çiftçilerin Kış Telaşı Başladı:
Sonbahar mevsimi ile birlikte Van`ın Başkale ilçesinde yaşayan çiftçileri kış telaşı sardı.

MEDYAVAN:
Van yeniden bir merkez:

Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mirza Nadiroğlu, Van`ın her geçen gün daha da önemli bir merkez konumuna geldiğini belirterek, "Yıllar dır sahip olduğumuz değerlerin kullanılmaması nedeniyle maalesef ilimiz hak ettiği değeri görememişti" dedi.
Vali Tan`a suikast düzenleyenler yakalandı:

Eski Van Valisi Hikmet Tan`a 2004 yılında suikast düzenleyen PKK`nın üst düzey mensuplarından M.S.A., silahıyla yakalandı.

HABERVAN:
Ayin sonrası çifte açıklama:
Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mirza Nadiroğlu, Van`ın her geçen gün daha da önemli bir merkez konumuna geldiğini belirterek, "Yıllardır sahip olduğumuz değerlerin kullanılmaması nedeniyle maalesef ilimiz hak ettiği değeri görememişti" dedi.

MİSAFİRLERİN SORUNSUZ AYRILMALARINDAN MUTLU OLDUK:
Van Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Faruk Alparslan ise, gelen misafirlerin sorunsuz bir şekilde kentten ayrılmalarının kendilerini mutlu ettiğini belirterek, "Her ne olursa olsun gelen misafirler alışveriş yaptıklarını gördük. Uyarılarımıza binaen esnafımız gelen misafirlerimize hoşgörü ile yaklaştı.

VANSESİ GAZETESİ:
ERCİŞ`İN SORUNLARI TARTIŞILDI:
Erciş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı`nca ilçenin sorunlarının tartışıldığı bir toplantı düzenlendi.

GAZETEVAN:
Miniklilerin Okul Heyecanı:
Van`da, ilköğretim birinci sınıfı ve anaokuluna kayıt yaptıran yaklaşık 40 bin öğrenci ile 10 bin öğretmen `Uyum programı` çerçevesinde bugün ders başı yaptı.
Murat Dalgın-İLKHA 

Bu haberler de ilginizi çekebilir