• DOLAR 32.525
  • EURO 34.798
  • ALTIN 2421.415
  • ...
Genç`te Okullar Dökülmeye Başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL- İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) tarafından ihale edilip yapılan Atatürk İlköğretim Okulu, Çaytepe ve Yayla Yatılı İlköğretim Bölge Okulları büyük bir risk altında. 2003 depreminden sonra yapılan bu okullar, Genç`in en yeni okulları olmalarına rağmen şimdiden ölüme davetiye çıkarmaya başladılar. Daha önce duvarları dökülen ve basına yansıyan Çaytepe ve Yayla YİBO`nun ardından bir şok da İMKB Atatürk İlköğretim Okulu`nda yaşandı. Yaşanan olayda okulların açık olmayışı olası bir faciayı önledi.

Aynı taşeron firma tarafından yapılan bu üç okulun şimdiden tavan sıvası dökülmeye başladı. Geçtiğimiz günlerde İMKB Atatürk İlköğretim Okulu`nda bazı sınıfların tavan sıvası dökülmesi büyük bir şok etkisi yaratırken, öte yandan da okulda öğrencilerin olmayışı sevindirdi. İddiaya göre; ``Bahse konu taşeron firma, okulların dış yalıtımını yaparken sıva yapmadan for botları tuğlaların üzerine inşaat teliyle yani halk arasında `şaşırtma yöntemi` diye adlandırılan bu yöntemle bağlayarak sıva yapmış.`` Bu korkunç iddianın dolaştığı bu günlerde veliler ise öğrencilerini her an dökülmeye müsait tavanları olan okullara gönderme endişesi içerisinde.
3 Okul Aynı Kaderi Paylaşıyor
Yaklaşık bin öğrencinin bu üç okulda öğrenim gördüğünün altını çizen duyarlı veliler, okullar açılmadan önce bu okulların kontrolden geçirilmesini istiyor. Veliler, "Okulların durumu içler acısı. Bu okulların önce kontrolden geçirilmesi ve daha sonra öğrenime başlaması gerekiyor. Biz durum böyle iken öğrencilerimizi gönderemeyiz. Olası bir faciada öğrencilerimiz Allah gecinden versin ölebilirler. Hiçbir yetkili ve hiçbir veli buna göz yumamaz" dediler.
Bu Binalar Nasıl Teslim Alınır?
Tepkili ve endişeli veliler, yapılan bu üç eğitim binasının nasıl teslim alındığının açıklamasını isteyerek, `"Bu binaları teslim alan heyet ya da kurul buna göz mü yumdu? Bu binalar böylesi bir şaşırtmaca yöntemiyle yapılıp öğrencilerimizin canına mı mal edilecek? Yetkililerden bu konu hakkında tatmin edici bir açıklama istiyoruz" diyerek tepkilerini dile getirdiler.
Ali Yıldırım-İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir