• DOLAR 32.403
  • EURO 35.37
  • ALTIN 2325.517
  • ...
Gelin `Hakk Olan Namusumdur` Diyelim!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 



Çünkü en büyük özgürlük Allah’a gereği gibi kul olmaktır. Allaha kul olunmadıktan sonra, sorumsuzluk ortaya çıkar, sorumsuz olan birinin kendisine karşı saygısı olmaz, kendisine karşı saygısı olmayan birinin arzuladığı özgürlüğü varın siz düşünün.



İnsan için “HAK” kavramı vardır!..



Çünkü insan başıboş yaratılmamış bilakis sorumlu olarak yaratılmıştır. Özgürlük denen kavramı birileri sürekli temcit pilavı gibi kullandığı için ben değindim.



Ve diyorum ki!...



Özgürlükten hak ve adaletten dem vuranlara bir çağrım var gelin “namusumuz özgürlüğümüzdür” yerine “özgürlükler namusumuzudur” diyin, sadece kendinizin değil herkesin özgürlüğü için çalışın…



Bunu iyi bilin, yeryüzünde hiçbir şey ama hiçbir şey insan kadar kutsal değildir!..



İnsan kadar şerefli değildir!..



Toplumların kendileri için oluşturdukları kutsallara bakın, her biri bir renktir, her biri bir zenginliktir, ama hiç biri insandan üstün değildir!..



Üstün olan insandır, kutsal olanda insandır…



Gelin yeryüzünde sadece insanlığın dilini kullanalım, insanlığın özgürce yaşamasını sağlayalım…



İdeolojik hesaplar yerine insanlık hesapları yapalım…



Renkler diller ırklar ayrı ayrı olsa bile “ki, bu doğaldır yani fıtridir” yaratılış kanunu budur. İnsanlara ötekini oluşturan/oluşturacak olan her şeye ama her şeye karşı duralım.



Kendiniz için ne istiyorsanız başkaları içinde aynı şeyi isteyin!..



Faşistlikle, bölücülükle, ayrımcılıkla, gericilikle, yobazlıkla suçladığınız ötekiler var ya, işte onların yaptıklarını yaparak kendi özgürlük mücadelenizi verdiğinizi sanmayın, en azından bu oyunları görün fırsat vermeyin, hainlere bölücülere, insanlık düşmanı olan ideolojilere…



Yeşeren insanlık olsun, güçlenen insanlık olsun; kin ve nefret değil ötekini oluşturan amiller değil.



İnsanlığa birazda sizin katkınız olsun!...



Güçlenen kendi hafızamız olsun, çünkü güçlü bir tarihimiz ona bağlı hafızamız var.



Vermeyelim kiraya beynimizi daha sonra insanlığımızı onurumuzu ideolojilere kurban etmeyelim. Bilelim her hastalığın vardır mutlaka bir çaresi, dermansız hiçbir dert yoktur ancak aklı başkasından olanların hastalıkları başka!..



Yoktur böylelerinin çaresi, olmadı/olmayacak.



Özgürlüklerin insan için ne kadar elzem, ne kadar önemli olduğunu bilelim sayalım bunu bir onur meselesi, sayalım bir namus(Ahlak) meselesi. Verelim mücadelesini her insanın, her insandaki dünyanın zenginliğini yaşasın yaşayabildikleri kadar.



Türklük için Kürtleri katledenlere faşist dediğimiz gibi, Kürtlük için Türkleri katledenlere hatta kendileri gibi düşünmedikleri için Kürtleri de katledenlere de faşist söylemesini bilelim. Çünkü aynıdır ikisinin de düşüncesi ikisi de beslenir kanla, gözyaşıyla alın teriyle.



Ben böyle düşünüyorum herkes böyle düşünecek tavrı Türkler için ne kadar tehlikeli ve tutarsızsa Kürtler içinde aynıdır.

   

Bakın akan kana siyah olsun, beyaz olsun, sarı olsun melez olsun kırmızıdan başka bir renk var mı?...



Bakın akan gözyaşlarına gözyaşına renk verebilen var mı?..



Bakın alın terine sömüren mantıkla sömürüyü kabul edenlerin birbirlerinden farkları var mıdır, Türklerden olsun Kürtlerden olsun.



Bakın insanlık tarihine kendi doğduğu toprakları, ırkını rengini milletini nerede doğup nerede öleceğini belirleyebilen bir tek insan görebilir misiniz, gösterebilir misiniz?..

   

Gelin erkeğiyle-kadınıyla, Türk’üyle-Kürt’üyle, siyahıyla-beyazıyla tüm insanlığın insan gibi yaşayabilmelerinin önünü açacak, insan onuruna yakışacak, ötekileştirmeyecek özgürlükleri mücadelesini namus bilip mücadelesini verelim.

   

Sadece cinsiyetçilik yaparak, feministliğe oynayarak, Kürtçülüğe Türkçülüğe oynayarak ne arzu ettiğiniz özgürlükleri bulmamız mümkün ne de huzurun barışın kardeşliği adaletin yerleşmesini görebiliriz. Sonuç olarak yaşamak yorum yapmaya/yazmaya benzemez. Ne anlatırsanız anlatın sizin anlattığınız muhatabın anladığı kadardır. (NOT: Bir süre dinlenmek istiyorum benden yana haklarınız helal olsun, sizlerde hakkınızı helal edin.)



Nasihatlerin musibetlerden evla olması dileğiyle.



VAN BASIN / Abdulhelim Almalı a_h_almali@mynet.com

Bu haberler de ilginizi çekebilir