• DOLAR 32.604
  • EURO 34.802
  • ALTIN 2410.965
  • ...
Batman Basınında Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN- 13 Eylül Salı Batman yerel gazetelerinde yer alan bazı haber özetleri şöyle;

Doğuş Gazetesi; `Mustazaf-Der 11 Eylül Saldırısını Kınadı`
11 Eylül saldırılarının yıldönümü üzerine açıklama yapan Batman Mustazaf Der Genel Başkanı A.Rahman Cens, 11 Eylül saldırılarının Amerika ve İsrail`in dünya da hızla yayılan İslama olan teveccühün önüne geçmek için tertipledikleri, yüz yılın en şeytani planı olduğunu söyledi.
`Domateste Lafzatullah Mucizesi`
Batman`da konserve yapmak için kabuğu soyulan domateste "ALLAH" lafzı çıktı.
Batman`da ikamet eden Barlak Ailesi kışlık konserve yapmak için kabuğunu soydukları domateste Lafzatullah yazısını görünce hayret ettiklerini ve mucize karşısında şükrettiklerini belirttiler.
Mezopotamya Gazetesi; `Hizmet-Der: Tesettür İslam`ın Vazgeçilemez Bir Emridir`
Beşiri Hizmet Der, yaptığı yazılı açıklamasında Tesettürün İslam ın vazgeçilemez bir emri olduğuna dikkat çekilerek, tesettür özgürlüğünün Anayasal güvencesi altına alınmasını talep edildi.
`Uyum Programı Minikler İçin Başlıyor`
Öğrencilerin okula alışmalarını kolaylaştırmak amacıyla uygulamaya konulan ``uyum programı`` yarın başlıyor. 2011-2012 Eğitim-Öğretim yılında, ilköğretime bağlı ana sınıflarına yeni başlayacak öğrenciler için hazırlanan uyum programı çerçevesinde yarın okullarda açılış törenleri düzenlenecek.
Medya Gazetesi; `Ceza Evindeki Görevli Asker Yoğun Bakımda`
Batman M tipi Ceza Evinde askerlik görevini yapan asker ilaç içerek yaşamına son vermeye kalkıştığı iddia edildi. Alınan bilgilere göre Dün sabah saatlerinde meydana gelen olayda cezaevinde vatani görevini yaptığı Öğrenilen bir askerin çok sayıda ilaç alarak intihar girişimde bulunduğu ifade edildi.
`Minikler Okullu Oldu`
Batman`da Yeni eğitim öğretim döneminde ilköğretim 1. sınıf ile ana sınıflarına yeni kayıt yaptıran öğrenciler dün ders başı yaptı.
Pusula Gazetesi; ` İkinci Sülük Vakası`
Kısa bir süre önce ilimizde yaşanan vakada su içerken İbrahim Ekinci`nin boğazına yapışan ve 1 hafta bu şekilde yaşayan sülük ameliyat ile çıkarıldı. Bir benzeri vaka daha ilimizde yaşandı. Özel batman Yaşam Hastanesine getirilen Abdullah Toparlak isimli engelli gencin boğazından yaklaşık 10 santim uzunluğunda bir sülük çıkarıldı. Sülüğün yaklaşık 10 gündür Abdullah Toparlak`ın boğazında bulunduğu anlaşıldı.
`Mucize Domates`
Batman`da konserve yapmak için kabuğu soyulan domateste "Allah" yazısı çıktı. Batman`da ikamet eden Barlak ailesi kışlık konserve yapmak için kabuğunu soydukları domateste "Lafzatullah" yazısının yazıldığını görünce hayli şaşırdı.
Batman Postası Gazetesi; `Tozdan Etkilenen Üzüm Bağlarında Verim Düştü`
Bahar ve yaz aylarının başında Suriye üzerinden gelen toz bulutları üzüm bağları ve meyve ağaçlarını olumsuz yönde etkiledi. Günlerce süren toz ve toprağa maruz kalan bağlarda verim düştü. Güneydoğu Anadolu Bölgesinde hayatı olumsuz yönde etkileyen toz bulutları üzüm bağları ve meyve ağaçlarına zarar verdi.
Batman Gazetesi; `Miniklere Akboğa`dan Moral`
Okul sıralarıyla yeni tanışan öğrencilere uygulanan uyum programını inceleyen Milli Eğitim Müdürü Şerif Akboğa, öğrencilerle birebir ilgilenerek moral verdi.
Çağdaş Gazetesi; `Tekstilciler Hak Arayışında`
Hey Tekstil`in mağdur ettiği yaklaşık 250 işçi hak arayışını sürdürmek için yollara düştü. Bayram tatilinde Valiliğe yürüyen bir grup tekstil işçisi, dün de AK Parti il teşkilatından destek istedi. Üç ayı aşkın süredir maaşlarının verilmediğini belirten tekstil işçileri, "Zor durumdayız. Kimsenin bizimle ilgilendiği yok. Herkes topu birbirine atıyor. Ciddi bir tekstil firmasından bile alacaklarımızı tahsil edemez duruma geldik. Valilikten sonra hakkımızı aramak için AK Parti il teşkilatına başvurduk. Mağduriyetimizin gidermesini istiyoruz" diye konuştular
Veysi Rüzgâr, Halid Coşkun-İLKHA 

Bu haberler de ilginizi çekebilir