• DOLAR 32.367
  • EURO 34.968
  • ALTIN 2325.233
  • ...
Eğitim Bir-Sen`den Soma için hatim programı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - Kızıltepe Eğitim Bir-Sen İlçe Temsilciliği üyelerince okunan hatim, üyelerin katılımıyla okunan hatim duasının ardından Manisa’nın Soma ilçesindeki maden faciasında hayatını kaybeden 301 işçinin ruhlarına okunan Fatihalarla teslim edildi. 

Hatim duası öncesi Kızıltepe Eğitim Bir-Sen İlçe Temsilciliği Başkanı Mehmet Nuri Akkurt, kısa bir açıklama yaptı. Facianın tüm ülkeyi yasa boğduğunu ifade eden Akkurt, “Bu elim verici bir kaza gerçekten bizleri yasa boğan bir kaza, hepimizi derin bir üzüntüye boğmuştur. Tabi bir daha bu tür kazaların olmaması için, alınması gereken önlemlerin daha önceden alınması gerekirdi. Maalesef ülkemizde kazalar olduktan ölümler olduktan sonra çözüm ve önlemler üzerinde düşünmeye başlarız. Önemli olan bu tür kazalar olmadan bu tür çözümlerin önlemlerin düşünülmesi ve alınması gerekir. Biz sendika olarak bu kazadan sorumlu olanların yargılanmalarını ve cezalandırılmalarını talep ediyoruz.” dedi. 

Faciaların önüne geçilmesi için tedbirlerin önemine değinen Akkurt, “Bir daha bu tür kazaların olmaması için de gerekli ne önlem varsa alınmasını, anayasamıza göre de devletin vatandaşına karşı bir görevlerinden biride yaşama hakkının korunmasıdır. Bir vatandaşın en temel ve vazgeçilmez hakkı yaşama hakkıdır. Bunu korumak devletin görevi ve vatandaşına karşı bir borcudur. Devletin bu konuda gerekli tedbirlerin ve önlemlerin almadığının kanısındayız. Bu konuda gerekli önlemlerin acilen alınmasını hükümetten bekliyoruz. Ayrıca sorumlularında cezalandırılmasını talep ediyoruz.” şeklinde konuştu. 

Daha sonra Arapça ve Türkçe olarak okunan hatim duasıyla program sona erdi. (Mehmet Aslan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir