• DOLAR 32.542
  • EURO 34.936
  • ALTIN 2423.334
  • ...
`Şehidler Allah`ın seçkin kullarıdır`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN – Adana’da 2000 yılında gerçekleştirilen baskın sonucunda katledilen Selim Aydar Tarsus’ta arkadaşları tarafından anıldı.

Adana’da 2000 yılında gece 03.00 sıralarında evine gerçekleştirilen baskın sonucunda, evinde misafir olarak bulunan diğer iki arkadaşıyla birlikte katledilen Selim Aydar, memleketi Tarsus’ta dualar ile anıldı.

Aydar, için düzenlenen anma programında Yasin-i Şerif okundu ve dualar edildi. Programda bir konuşma yapan Selim Aydar’ın yakın arkadaşlarından Yalçın Uzunselvi, Selim Aydar’ın bir karıncayı dahi inletemeyecek kadar halim bir kişiliğe sahip olduğunu söyledi.  Uzunselvi yaptığı konuşmada, “Kardeşim Selim ile 1996 yılında İslami çalışmalar esnasında tanıştık. Kendisi ismi gibi halim ve selimdi. Kimseye ne sözlü ne de fiili bir zararı dokunmamıştır. Camiilerde çocuklara Kur’an dersi vermekteydi. Ailesinin ve dönemin zorba güçlerinin yaptığı baskılar sonucu Adana’ya hicret etmiştir. Nitekim Adana’da 19 Mayıs 2000 tarihinde saat 03.00 sıralarında polis ekiplerince basıldı. Hiçbir çağrı yapılmadan evi taramaya başladılar. Oysa o gece evde eşi ve çocuklarıyla birlikte misafirleri de bulunmaktaydı. Sonuçta Selim Aydar, evdeki diğer iki arkadaşıyla birlikte katledildiler.” dedi.

Şehitlerin vasıflarına değinen Uzunselvi, Şehit ve Şahadetle ilgili ayet, hadis ve veciz sözlerden okuyarak konuşmasını noktaladı.

Program yapılan dua ile sona erdi.

(İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir