• DOLAR 32.524
  • EURO 34.849
  • ALTIN 2426.935
  • ...
Adana Barosundan `Çocuk şiddetine son!` çağrısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA – Adana Barosu Çocuk Hakları Komisyonu, İzmir’de yapılan Soma protestoları esnasında 10 yaşındaki bir çocuğun polis şiddetine maruz kaldığını savunarak durumu kınadı. 

Adana Barosu’nun çocuklara yönelik şiddetin her türlüsünü kınadığı kaydedilen açıklamada; “İzmir’de yaşanan çocuk şiddetinin son bulması ve olayın faillerinin tespit edilerek haklarında gerekli yasal işlemin derhal başlatılmasını talep ediyoruz.” denildi. 

Adana Barosu Çocuk Hakları Komisyonu Başkanı Av. Veysel Tuncil tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:  “Manisa’nın Soma ilçesinde meydana gelen maden faciasında yaşamını yitiren işçileri anmak ve bu elim olayın yaşanmasına sebebiyet veren ihmalleri protesto etmek maksadıyla İzmir’in Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nde tepkilerini dile getiren bir gruba TOMA araçlarıyla müdahale eden polis tarafından 10 yaşlarındaki bir çocuğun yakasından tutulmak suretiyle gözaltına alınmaya çalışılması, “ileri demokrasilerde” polis şiddetinin sınır tanımadığının bir göstergesi olarak hafızalara kazınmış, baromuz mensubu avukatlar tarafından büyük bir üzüntü ve dehşet içerisinde izlenmiştir.” 

Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın ‘Devlet, her türlü şiddete karşı çocukları koruyucu tedbirleri alır.’ şeklindeki 41. maddesine atıfta bulunan Tuncil,  “İzmir’de yaşanan bu çocuk şiddetinin faillerinin tespit edilerek haklarında gerekli yasal işlemin derhal başlatılması, başta İzmir Valisi olmak üzere tüm yetkililerin Anayasal sorumluluğudur.” ifadelerini kullandı.

(Yunus Emre-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir