• DOLAR 32.59
  • EURO 34.832
  • ALTIN 2495.732
  • ...
Heniyye: `Birlik ve Bütünlük, İşgalciye Karşı Mücadelenin En Önemli Yolu`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZZE: Filistin Başbakanı İsmail Heniyye, uzlaşı anlaşmasının tüm maddeleriyle uygulanmasının ve milli birliğin sağlanmasının işgal rejimine karşı mücadelenin en önemli yollarından biri olduğunu ifade ederek, birlik ve bütünlüğünü sağlayamayan bir halkın işgalden kurtulamayacağını söyledi.

Heniyye, bugün (19 Mayıs Pazartesi) öğle saatlerinde, gelen insani yardım kafileleriyle Ürdün ve Cezayir`den gelen aktivistleri kabulünde yaptığı konuşmada, yardım kafilelerinin arka arkaya gelmesinin Gazze Şeridi`ne uygulanan ablukanın kırılmasına büyük katkıda bulunacağını belirtti. Heniyye, Gazze`ye gelen insani yardım kafilelerinin Arap ülkelerini ve samimi halklarını temsil ettiğini bildirdi.

Kilometrelerce Gülücük-27 kafilesi başkanı Reşad El-Baz da kabulde yaptığı konuşmada, yardım kafilelerinin ablukanın kırılması yolunda Gazze Şeridi`ne ve Filistin halkına verdiği sözde durmaya devam edeceğini söyledi.

Reşad El-Baz, uzlaşı anlaşmasından duydukları memnuniyeti dile getirerek, Gazze Şeridi`ne uygulanan ablukayı kaldırmanın Arap ve İslam ülkelerinin görevi olduğunu ifade etti.

Mısır yönetimi Cezayir "Gazze-2" ve Ürdün "Kilometrelerce Gülücük-27" insani yardım kafilelerinin Rafah Sınır Kapısı`nda Gazze Şeridi`ne girmesine izin vermişti. 

Filistin Haber

Bu haberler de ilginizi çekebilir