• DOLAR 32.552
  • EURO 34.775
  • ALTIN 2497.523
  • ...
Yılmaz Özdil`e kınama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - Hürriyet Gazetesi yazarı Yılmaz Özdil`in Soma`daki maden faciayla ilgili "Ölen işçiler AKP`nin parayla mitinge taşıdığı işçilerdi. Olan biten müstahaktır denilebilir. Türkiye Tayyip Erdoğan ile layığını bulmuştur" ve Posta gazetesi yazarı Yazgülü Aldoğan`ın "Onlar ne şehit ne gazi, kar yoluna gitti niyazi" şeklindeki sözlerine tepkiler artarak büyüyor. 

Yazar Özdil’i kınayan Din Bir Sen Güneydoğu Bölge Başkanı Mehmet Şirin Ersan, “Çocuklarının rızıklarını alın teri ve el emeğiyle en helal yoldan kazanmak için çalışan ve durumda hayatını kaybedenler için insanlık dışı bir söylemle değerlendiren Özdil daha önce Roboski de katledilenleri de ‘katıra’ benzetme gafletine düşmüştü. Bu her iki olayda da hayatını kaybedenler için tüm insanlık taziye mesajları sunup acıları paylaşıyorken, böylesi toplumsal felaketi de siyesi emellerine alet eden ve bunun üzerinden hükümeti destekliyorlar diye buna müstahaktırlar gibi bir gaflet sergileyen kişi ve zihniyetleri kınıyoruz.” dedi.

Ayrıca Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı ile Basın Konseyi’nin bir açıklama yapmaması manidar bulan Ersan, “Soma’da bu felaketin yaşanmasında kusuru olanların tespit edilip adalete teslim edilmelerini, buna benzer felaketlerin bir daha yaşanmaması için yetkililerin önceden gerekli her türlü denetim ve tedbirleri almaları gerekir. Din Bir Sen olarak bir kez daha maden de hayatını kaybedenlere Allah`tan rahmet kederli ailelerine sabır ve metanet dileriz.” diye konuştu.

(M. Salih Keskin – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir