• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Cunta Yargısından Yine İdam Müebbet Hapis Kararı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mahkeme askeri darbeyle görevinden uzaklaştırılan Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi karşıtı gösterilerde "darbeyi destekleyen bir genci binadan atarak ölümüne neden olduğu" iddiasıyla yargılanan Mahmud Hasan Ramazan`ı idama, 18 kişiyi de müebbet hapse mahkûm etti.

Mahkeme aynı davada 8 kişiyi on beşer, 35 kişiyi onar yıl ve 1 kişiyi de 7 yıl hapis cezasına çarptırdı. Kararların temyiz yolunun açık olduğu belirtildi.

İskenderiye`nin Sidi Cabir bölgesinde, 5 Temmuz 2013`te darbe karşıtları ile yandaşları arasında çıkan olaylarda, `bir gencin binadan atılması` nedeniyle hayatını kaybetmesinin ardından sanıklar hakkında, "kasten adam öldürmek, silah bulundurmak, Müslüman Kardeşler Teşkilatı`na (İhvan) üye olmak, vatandaşları korkutmak, kamu kurumlarının çalışmasını engellemek" iddialarıyla dava açılmıştı.

Mısır Minye Ceza Mahkemesi, Mart ayında Müslüman Kardeşler üyesi olduğu ve ‘şiddet olaylarına karışma ve teşvik etme, kişilere ve kamu malına saldırı’ suçlamasıyla 529 kişi hakkında aldığı idam kararı vermişti. Mahkeme bu kişilerden 37’si hakkında verdiği kararı onadı. Geri kalan 492 kişinin cezasını da müebbet hapse çevirerek hükme bağladı.

Mahkeme 28 Nisan Pazartesi günü de Müslüman Kardeşler lideri Muhammed Bedii`nin de aralarında olduğu 683 kişiyi daha idama mahkûm etti.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir