• DOLAR 32.552
  • EURO 34.775
  • ALTIN 2497.523
  • ...
Selahaddin Eyyubi`nin İsmi Hastaneye Verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Diyarbakır Dağkapı Meydanında hizmet veren Diyarbakır Devlet Hastanesi Sağlık Bakanlığı alınan kararla Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesi olarak değiştirildi.

Konu ile ilgili olarak İlke Haber Ajansı’na açıklamalarda bulunan Selahaddin Eyyubi Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Şenol Gedik, “22 Nisan itibari ile Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu tarafından hastanemizin isminin Selahaddin Eyyubi hastanesi olarak değiştirilmesi uygun görülüp imzalandı. Burada da bize düşen görev ise tabelaları değiştirmek oldu. Eskiden Diyarbakır devlet hastanesi olarak isminin zikredildiği hastanemiz artık yeni ismi ile Selahaddin Eyyubi hastanesi olmuştur.” ifadelerini kullandı.

“Selahaddin’i Eyyubi İslami kimliği olan büyük bir savaşçıydı.”

Hastanenin isminin değişmiş olmasını bölge için olumlu bir gelişme olarak gördüklerini dile getiren Gedik, “  Yaşadığımız coğrafyaya baktığımız zaman, Selahaddin’i Eyyubi de İslami kimliği olan büyük bir savaşçı. Aynı zamanda Kürt kimliği ile İslami kimliği olan Kudüs’ü haçlılardan geri alan İslam adına savaşmış güçlü liderlerden biri. Tarihe baktığımız zaman böyle bir zatın isminin hastanemize verilmesi elbette anlamlıdır. Hastanemizin isminin değişmiş olması yaşadığımız coğrafyaya, yaşadığımız süreçle alakalı olarak düşündüğümüz zaman olumlu bir gelişme olarak görmekteyim.” dedi.

“Selahaddin Eyyubi’ye layık bir hastane olmaya çalışacağız”

Gedik son olarak, “Hastanemiz daha önce eğitim hastanesine bağlıydı ve sonradan eğitim hastanesinden ayrıldı. Bizde idare olarak hastanemizi Selahaddin Eyyubi`nin ismine layık bir hastane haline getirmeye çalışacağız. Hastanemizin adının Selahaddin Eyyubi hastanesi olarak değişmesine vatandaşlar, hastalar ve hasta yakınlarından da sevinip duygulu anlar yaşayanlar da oldu.” şeklinde konuştu.

(Ali Adiyaman / Mustafa Bikeç - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir