• DOLAR 32.539
  • EURO 34.63
  • ALTIN 2498.101
  • ...
Sahabe-Der `in Fetih etkinlikleri iptal edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- Manisa’nın Soma ilçesinde meydana gelen maden faciası nedeniyle Diyarbakır Sahabe-Der Genel Merkezi, 17 Mayıs Cumartesi günü yapacağı "2014 Diyarbakır Fethi Etkinliklerini" iptal ettiğini yaptığı basın açıklamasıyla kamuoyuna duyurdu 

Sahabe-Der yaptığı açıklamada, “Bizler de Soma`da yaşamını yitiren bu kardeşlerimizin ailelerinin acılarına bir nebze de olsa ortak olabilmek amacıyla açık hava Fetih etkinliğimizi yapmamaya karar verdik.” ifadeleri kullanıldı. 

Sahabe-Der yaptığı açıklamanın devamında, “Daha önce salonlarda ve en son geçen yıl şehir stadyumunda kutladığımız Diyarbakır`ın Fethi etkinliğini bu yıl Diyarbakır İstasyon Meydanı`nda yapmak istiyorduk. Buna yönelik hazırlıklarımızda da son aşamaya gelmiştik. Ancak malum olduğu üzere Manisa`nın Soma ilçesinde meydana gelen maden kazası dolayısıyla tüm yurtta bir yas havası oluştu. Bizler de Soma`da yaşamını yitiren bu kardeşlerimizin ailelerinin acılarına bir nebzede olsa ortak olmak için düzenlemeyi düşündüğümüz Fetih etkinliği yapmamaya karar verdik." ifadelerini kullandı. 

Açıklamada son olarak, Diyarbakır`ın İslam ordularınca Fethi`nin Diyarbakır halkına ve tüm İslam âlemine hayırlı olması temennisinde bulunan Sahabe-Der, " Bu vesileyle bu topraklara İslam`ın gelmesine vesile olan Sahabe-i Güzin-i bir kez daha rahmetle anarken Soma`da meydana gelen maden kazasında yaşamını yitiren kardeşlerimize rahmet, aile ve sevenlerine de sabr-ı cemil diliyoruz.” denildi. (Veysi Rüzgar-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir