• DOLAR 32.376
  • EURO 34.97
  • ALTIN 2325.65
  • ...
Suriyeliler için acil yardım çağrısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN – Ülkelerinde yaşanan çatışmalardan dolayı mağdur olan Suriyelilere yardım eli uzatmak için Aralık 2012 yılında kurulan Mardin-Suriye Yardımlaşma Platformu, kayıtlı bin 300 Suriyeli aileye çeşitli yardımlarda bulunuyor.

Mardin`de faaliyet gösteren 47 sivil toplum örgütünü bünyesinde barındıran Mardin-Suriye Yardımlaşma Platformu Saymanı Lütfü Günlüoğlu, İlke Haber Ajansı’na konuştu.  

Sayıları her geçen artan Suriyeliler aileler için acil yardım çağrısında bulunan Günlüoğlu, şuan bin 300 Suriyeli aileye çeşitli yardımlarda bulunduklarını, ancak yardımlarının yetersiz kaldığını söyledi.

Her sabah ekmek dağıtımı yapılıyor

Günlüoğlu, “Mardin-Suriye Yardımlaşma Platformu adıyla kurduğumuz bu yarım kurumu 2 yılı aşkın bir süredir Mardin’de faaliyetine devam ettirmektedir. Biz hizmetimizi Mardin merkez ve köylerinde ikamet eden Suriyeli sığınmacılara yapıyoruz. Her sabah yaklaşık 500 ekmek dağıtımı yapıyoruz.” dedi.

“Adil bir dağıtım yapıyoruz”

Dışardan topladıkları elbiseleri yine ihtiyaç sahibi ailelere dağıttıklarını belirten Günlüoğlu, “Ayrıca ayda bir defa olmak üzere erzak paketi hazırlıyoruz ve ihtiyaç sahibi ailelere dağıtıyoruz. Bu ailelerin her birinin bizde kayıtlı bilgi forumları var. O forumlara göre dağıtıyoruz. Mümkün mertebe adil bir dağıtım yapmaya gayret gösteriyoruz. Şunu da ifade etmekte yarar görüyorum: şuanda bin 300`e yakın kayıtlı aile sayımız var ve her geçen gün bu oran artmaya devam ediyor.” diye konuştu.

Yardım talebi

Günde 10 yeni ailenin yardım için kendilerine geldiğini dile getiren Günlüoğlu, bu ailelerin Mardin veya köylerinde ikamet ettiklerini söyledi. Günlüoğlu, “Şimdi bütün bunlara erzak yetiştirebilmek gerçekten bizleri çok aşıyor. Gelen yardımlar az olduğu halde yetmiyor. Mümkün mertebe dışardan artık diğer büyükşehirlerimizden yardım talep ediyoruz. Buradan sizin aracılığınızla da halkımıza sesleniyoruz: mümkün mertebe yardımlarını buraya getirsinler. Çünkü bu yardımları kayıt altına aldığımız için daha düzgün bir dağıtım yaptığımızı düşünüyorum. Şunu ben tekrar ifade edeyim: şuan kaynak sıkıntımız var, yeteri kadar veremiyoruz.” dedi.

(M. Salih Keskin – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir