• DOLAR 32.601
  • EURO 34.833
  • ALTIN 2492.704
  • ...
Diyarbakır`da `Evladımı İstiyorum` Eylemi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Kızının 23 Nisan`da piknik amacıyla Lice kırsalına götürüldüğünü ve o günden bu yana bir daha onlardan haber alamadığını söyleyen Halime Gündüz’ün babası Ahmet Gündüz, çocuklarını çeşitli bahanelerle kandıran ve dernek çatısı altında PKK`ye adeta eleman sağlayan MEGAM DER`e tepki gösterdi.

"Kimin yanına gittikse bizi kandırdılar ve bugüne kadar beklettiler"
Halime Gündüz’ün babası Ahmet Gündüz, çocuklarının kandırılarak, PKK’ye teslim edildiğini ifade ederek, “MEGAM DER diye bir yer varmış. Bu adamlar çocuklarımızı Lice kırsalına götürüp PKK’nin militanlarına teslim etmiştir.

Biz kendi çabamızla bir araştırma yaptık; Diyarbakır Büyükşehir Belediyesine gittik kimse bizi muhatap almadı.

Gülten Kışanak’tan randevu aldık bizi görüştürmediler. Ondan sonra biz BDP’ye gittik kimse bize doğru dürüst cevap vermedi. Buradan çektik Mardin’e gittik Ahmet Türk`le konuştuk. `Elimizden bir şey gelmez` dediler bize.

Buradaki BDP’li yetkililerden birkaç kişiyle görüştük. Nursel Aydoğan’la görüştüm. Onlarda `bizim elimizden bir şey gelmiyor.’ Dedi. Kimin yanına gittikse bizi kandırdılar ve bugüne kadar beklettiler. Baktık ümidimiz kesildi. Biz de bu olaya başvurduk. Çocuklarımızın serbest bırakılmasını istiyoruz. Hem PKK yetkililerine hem de Türkiye Cumhuriyeti yetkililerine çocuklarımızın serbest bırakılmasını istiyoruz. Yarından itibaren oturma eylemine devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

"Kız kardeşim daha 15 yaşında"
Kardeşinin bırakılması için her yere başvurduklarını ve bundan sonrada nereye başvurmaları gerekiyorsa başvuracaklarını belirten Halime Gündüz’ün ağabeyi Müslüm Gündüz ise, BDP milletvekillerinden Belediye yetkililerine ve BDP`ye kadar, kime ulaştılarsa kimsenin kendileriyle ilgilenmediğini ve sıkıntılarını dinlemediğini söyleyerek tepki gösterdi.

Müslüm Gündüz, "PKK’nin bazılarını bırakıp bazılarını bırakmaması bizim içinde üzücü oldu. Hep bize umut verdiler, oyaladılar, bugün yarın, bugün yarın dediler. Bu yüzden 28 gündür bekliyoruz. Bu görüştüğümüz kişiler bizi hep oyaladı. Kız kardeşim daha 15 yaşında. Onun bırakılması için sağduyu sahibi herkesten destek bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

(Hasan Önalan - İLKHA)

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir