• DOLAR 32.333
  • EURO 35.089
  • ALTIN 2299.121
  • ...
Su sorunu için sondaj çalışmaları başlatıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MUŞ - Muş’ta yıllardır yaşanan su sıkıntısının giderilmesi için sondaj çakma çalışmaları başladı. Kurtik Dağı’nın kuzey yamaçlarında sondaj çakma çalışması yapmaya başlayan Muş Belediyesi, ilin su kaynaklarını kente ulaştırmaya çalışacak.

 

Yapılan çalışmaları Muş’un eski belediye başkanlarından Şerafettin Yatçı ile birlikte yerinde inceleyen Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, su kaynağının bulunması halinde özellikle şehrin üst kısmında bulunan mahallelerde su sıkıntısının yaşanmayacağını söyledi.

 

Başkan Asya, açıklamasını şöyle sürdürdü:  “2002 yılında Taşkent Üniversitesinden Dr. Nicolay Roz ve Prof. Dr. Hikmet Yusufhoca tarafından yapılan çalışmaları, rapor halinde belediyemize verilmiş. Raporda belirtilen inceleme alanında 5 noktada sondaj çalışması yapılması uygun görülmüştür. 5 noktanın; 2 kuyusu Muş Suyu vadisi tabanı yakınlarındaki doğu yamaçta, 2 kuyunun yaklaşık 100 metre kadar üst katlarındaki doğu yamaçta ve son kuyunun ise daha üst katlarındaki Muş Tapik mevkisi olarak belirtilmiş. Belirtilen noktalarda 60-130 metre arasında değişen derinlikte kuyular açılarak su alınacağı belirtilmişti. Biz de bu kapsamda raporda belirtilen 5 noktanın yerlerini tespit edip, Muş Çayı tabanına yakın bir bölgede sondaj çalışmaları başlattık.” dedi.

 

2002 yılında Özbekistan Taşkent Üniversitesinden gelen bir heyet ile Kurtik Dağı’nın kuzey yamaçlarında çalışma yapılmış, burada bazı su kaynakları tespit edilmiş, değerlendirilmesi halinde tespit edilen su kaynaklarının Muş’un su ihtiyacının büyük bir kısmını karşılanabileceği rapor edilmişti. (M. Şirin Çağlayan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir