• DOLAR 32.324
  • EURO 35.105
  • ALTIN 2300.65
  • ...
Mesai saati dışında isteyene Kur`an Kursu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyanet İşleri Başkanlığı`nın Kur`an kurslarında hizmet çeşitliliği projesi kapsamında başlattığı `Kur`an Öğreniyorum` programına kayıtlar bugün başladı.

Diyanet İşleri Başkanlığı`nın Kur`an kurslarında hizmet çeşitliliği projesi kapsamında başlattığı `Kur`an Öğreniyorum` programına kayıtlar bugün başladı. Çalışanların, ev hanımlarının, kırsal kesimde yaşayan vatandaşların ve öğrencilerin kendilerine uygun gün ve saatlerde Kur`an öğrenmesine imkân sunan program için ilk ders, 19 Eylül 2011 tarihinde başlayacak.

Diyanet İşleri Başkanlığı`nın internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, kurslar dört dönem halinde yapılacak. İlki 19 Eylül`de başlayacak olan kurslar 3 ay sürecek ve kurs süresince toplam 162 saat eğitim verilecek.

Açıklamada, Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü Yaygın Din Eğitimi Daire Başkanı Belgin Aydın`ın görüşlerine de yer verildi. Eğitim günlerini ve saatlerini vatandaşın kendi tercihine göre belirleyebileceğini belirten Aydın, "Mesai saatleri içerisinde Kur`an kurslarına gelemeyen vatandaşlarımız, iş saatleri dışında Kur`an ve dini bilgiler öğrenme imkânına sahip olacaklar. Program yalnızca çalışanları kapsamıyor. Ev hanımları, öğrenciler, emekliler ve kırsal kesimde yaşayan tüm vatandaşlarımız bu eğitimden faydalanabilirler. " şeklinde konuştu.

Uygulama, ilk etapta Ankara, Düzce, İzmir, Kayseri, Rize, Tekirdağ ve Van`daki tüm Kur`an kurslarında; büyükşehir statüsünde olan Adana, Antalya, Bursa, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Mersin, Kocaeli, Konya, Samsun ve Sakarya illerinde 10 Kur`an kursunda, diğer illerde ise 5 Kur`an kursunda başlayacak.

Bu haberler de ilginizi çekebilir