• DOLAR 32.386
  • EURO 35.098
  • ALTIN 2326.487
  • ...
Ulusal Yönetim Kongresi Konya`da başlıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KONYA - Selçuk Üniversitesi ev sahipliğinde 22-24 Mayıs 2014 tarihleri arasında Konya’da düzenlenecek Ulusal Yönetim ve Organizasyon Kongresi, 3 gün sürecek. Kongreye yönetim ve organizasyon alanına geniş bir yelpazede katkı sağlayan akademisyen, araştırmacı ve iş dünyasından temsilciler katılacak.

Kongre hazırlıkları ile ilgili olarak basın açıklaması yapan Selçuk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı ve Kongre Dönem Başkanı Prof. Dr. Adem Öğüt, Yönetim ve Organizasyon Kongresi’nin Türkiye’de işletme alanında kurumsal ve geleneksel kongreler arasında saygın bir konuma sahip olduğunu ifade etti.

Öğüt, Kongreye  İnsan  Kaynakları Yönetimi, Örgütsel  Davranış, Stratejik Yönetim ve Örgüt Teorisi başlıklarının yanı sıra ilk kez bu yıl “Yönetim ve İşletmecilik Tarihi” kategorisinde de bildiri kabul edildiğini vurguladı. Bu çerçevede, kongreye toplam 355 bildiri başvurusu yapıldığı, 141 bildirinin değerlendirme kurulu tarafından sunulmaya değer bulunduğu açıklandı.

Genç Bilim İnsanları Unutulmadı

Kongre Dönem Başkanı Prof. Dr. Adem ÖĞÜT, “1993 yılında İstanbul Üniversitesi ve Boğaziçi Üniversitesi işbirliğiyle başlatılan Yönetim ve Organizasyon Kongresi’nin kesintisiz devam ettiğini, her yıl farklı bir Üniversitenin İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi tarafından düzenlendiğini ve bu yıl dört yüz akademisyeni ilk kez Konya’da buluşturacak olmaktan dolayı büyük bir memnuniyet ve heyecan duyduklarını ifade etti. Öğüt, kongre başlamadan bir gün önce, Selçuk Üniversitesi İİBF Konferans Salonunda düzenlenecek olan “Genç Bilim İnsanlarına Yönelik Sunum Teknikleri ve Metodoloji Çalıştayı” na tüm araştırma görevlileri ile yüksek lisans, doktora öğrencilerini davet etti. 

Sosyal Programlarla Konya ve Selçuk Üniversitesi Tanıtılacak

Büyük bir bilgi sağanağı altında geçmesi beklenen Kongrede bilgi ile sevgiyi harmanlamayı hedeflediklerini ifade eden Adem Öğüt, bu bağlamda, sevgi ve hoşgörü insanı Hz. Mevlana, tarihsel zenginliğiyle kadim Selçuklu başkenti Konya ve 40. Yılını kutlamaya hazırlanan bilimin yükselen yıldızı Selçuk Üniversitesi’nin katılımcılara sosyal programlarla tanıtılacağını ifade etti. 

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel’e, kongre değerlendirme kuruluna, danışma kuruluna, düzenleme kuruluna, sponsorluk desteğinde bulunan tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür eden Kongre Dönem Başkanı Prof. Dr.  Adem Öğüt, kongrenin bilim ve iş dünyasına katkılar sağlayacağına ve yeni pencereler açacağına inandığını ifade etti. (Hamza İrasul-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir