• DOLAR 32.597
  • EURO 34.779
  • ALTIN 2505.229
  • ...
Gürcütepeli köylüler hizmet bekliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA - Şanlıurfa Haliliye ilçesine bağlı 500 hanelik Gürcütepe köyünde yaşayan köy sakinleri, hiçbir hizmet göremediklerini belirterek; elektrik, su ve yol sorunları başta olmak üzere alt yapı eksikliklerinin giderilmesini istiyor. Ayrıca köylerinde 150’den fazla öğrencinin bulunduğunu ifade eden köylüler, çocuklarının servis ile çok sıkıntı çektiğini belirtiyorlar. Bu yüzden okul talebinde bulunuyorlar.

Elektrik telleri ölüme davetiye çıkartıyor

Elektrikle ilgili sorunlarını dile getiren köy sakinlerinden İbrahim Kan, elektrik tellerinin bilinçsizce gelişi güzel çekildiğine dikkat çekerek bu tehlike arz eden düzensizliğin giderilmesi gerektiğini söyledi. 

Elektrik tellerinin evlerin üstünden geçtiğini ifade eden Kan, “Elektrik kabloları, evlerimizin üzerinden geçiyor. Yer yer gevşeyip sarkan teller büyük tehlikelere yol açabilir. Çocuklarımıza elektrik çarpar diye korkuyoruz. Elektrik telleri nerdeyse yere değiyor. Çocuk elini uzatsa elektrik çarpacak” dedi.   

Konuyla ilgili yetkililere başvurduğu halde sorunun devam ettiğini belirten Kan, “5 yıl önce TEDAŞ’a bir dilekçe verdim. Ondan sonra da dilekçeler verdim. Hala gelen giden yok. Tüm köylünün abonesi var. Para zamanı olur, her aybaşında gelip parasını alıyorlar. Kimse gelip de sormuyor, bu elektrik işi ne olacak. Yarın bir çocuk gelip de elektrik çarparsa kime şikayet edecek. TEDAŞ’a gidence; ‘savcıya gideceğiz, valiye gideceğiz, belediye başkanına gedeceğiz.’ dediğimizde; ‘Tamam yapacağız, tamam geliyoruz.’ diyorlar, ama gelen giden yok.” şeklinde konuştu.    

“160 öğrencisi olan köyde okul yok”

Köyde okul olmamasından dolayı çocukların sıkıntı çektiğini ifade eden Kan, “Köyde okul olmadığından dolayı çocuklarımız buradan servislerle 10 kilometre uzaklıktaki okula gidip geliyorlar. 150-160 öğrencimiz var. Servise vaktinde yetişebilmek için sabah erkenden kalkıyorlar. Bazen servise yetişemiyorlar bazen de kahvaltısız okula gidiyorlar.”dedi. 

Köyde okul yapılması için yetkilileri göreve çağıran Kan, “Okul için belediyenin yerleri var yetkililerden ve milli eğitimden burada bir okulun yapılmasını istiyoruz.”ifadelerini kullandı. 

Köyün en büyük sorununun okul olmaması olduğunu ifade eden Seyfettin B,  “Okul olmasa bu mahalle çekilmez. Bir de elektrik sorunumuz var. Yetkililerden rica ediyoruz bir an önce ilgilensinler. Biz urfa merkezde oturduğumuz halde bu kadar sıkıntımız var. Bunu herkesin görmesini istiyoruz, rica ediyoruz bununla ilgilensinler.” dedi. 

Köyün sorunlarının çok olduğunu söyleyen Mehmet Emin Demirkapı da  “Bu köyde alt yapı yok. Görüyorsunuz arabalar çamurda kalıyor. Belediye başkanı söz verdi, ‘Artık yapacağız’ inşallah yapar. Elektrik, sanki tel örgü çekmişler. TEDAŞ gelip kullanım ücretlerini alıyor, gidiyor. Sorun var mı, yok mu? soran yok.” şeklinde konuştu.

Köyde okul olmadığından öğrencilerin 10 kilometre uzaklıktaki okula gidip geldiğini ifade eden Demirkapı, köyde okul yapılmasını istedi. 

Altyapı sorunlarını bir an önce çözülmesi gerektiğini vurgulayan  Yüksel Altundal ise “Burada yaklaşık bin aile yaşıyor. 500 adet hane var ama burası böyle kendi başına bırakılmış bir yer. Yetkilerin buna duyarsız kalması bizi üzüyor. Bize yardımcı olsunlar.” şeklinde konuştu. (Sedat Kuşulay/ Abdulhakim Bulut-İLKHA)  

Bu haberler de ilginizi çekebilir