• DOLAR 32.504
  • EURO 34.584
  • ALTIN 2490.436
  • ...
PKK`yi Aklamaya Çalışırken Birbirleriyle Çeliştiler
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - PKK`lilerin, Lice`ye bağlı Darakol (Kıyı) köyünü basarak Hür Dava Partisi üyelerinden Mikail Ayık`ı kaçırmak istemesi sonrası çıkan tartışmada Mikail Ayık, kardeşi Ali Ayık ve bir çocuk annesi Nesrin Ayık`ı otomatik silahlarla tarayarak katletme girişimi PKK`ye yakınlığıyla bilinen medyanın da dezenformasyoncu yüzünü ortaya çıkardı. 

PKK`yi aklamaya çalışırken yalanlarını gizleyemediler
Katliam girişiminin başarısızlıkla sonuçlanması sonrası toplumun her kesiminden ciddi bir tepki gören ve lanetlenen olay karşısında PKK`yi aklamaya çalışan medya, olayın PKK tarafından değil de başkaları tarafından yapıldığını ima eden haberler yapmaya çalışırken, farkında olmadan bir birlerini yalanladılar. 

18 Mayıs 2014 sayılı nüshasında "Lice`de silahlı çatışma: 4 yaralı" başlığıyla haberi yayınlayan Gündem Gazetesi, baskın olayını HÜDA PAR`lıların üzerine yıkmaya çalışırken, aynı gün haberi yayınlayan DİHA ise, saldırıya uğrayanların HÜDA PAR`lı olduklarını ancak saldıranların ise kim olduğu tespit edilemeyen bir grup olarak nitelendirdi. 

Birbirleriyle çeliştiler
Gündem gazetesinde geçen "Amed Licê ilçesine bağlı Kıyı Köyü’nde, Hür Dava Partisi’ne yakın bir grup ile köylüler arasında çatışma çıktı. Gece saatlerinde çıkan silahlı çatışmada biri ağır 3 köy sakini yaralandı." Söylemine mukabil, DİHA`nın verdiği, "Diyarbakır Lice`ye bağlı Kıyı köyünde, Hür Dava Partisi`ne yakın köylüler ile silahlı bir grup arasında dün gece saatlerinde çıkan çatışmada biri ağır 3 köy sakini yaralandı." ifadelerindeki çelişki bölgede yaşanan olayların PKK medyası tarafından nasıl dezenformasyona uğratıldığını gözler önüne serdi.  (Fikret Özkan - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir