• DOLAR 32.393
  • EURO 35.231
  • ALTIN 2324.609
  • ...
` Marketlerde satılan ucuz et sağlıksız`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Diyarbakır Kasaplar ve Besiciler Odası Başkanı Hacı Atlı, Atlı market reyonlarında satılan ucuz etin sağlıksız ve sağlıklı ortamlarda bulundurulmadığı iddia ederek halkı uyardı. 

Atlı hedeflerinin müşterilerinin sağlıklı ortamlarda kesilmiş et sunmaları olduğunu belirtti.

Hijyenik olmayan ortamlarda et satarak halkın sağlığıyla oynayan kişilerin her zaman karşısında olacaklarını belirten Diyarbakır Kasaplar ve Besiciler Odası Başkanı Atlı, halkın sağlıklı et yiyebilmesi için ellerinden geleni yapacaklarını dile getirerek, halkın sağlığıyla oynayacak kişileri de affetmeyeceklerini söyledi. 

Atlı, “ Diyarbakır Kasaplar ve Besiciler Odamızın yeni seçilen yönetim olarak tek hedefimiz değerli hemşerilerimize sağlıklı ortamında kesilmiş kuzu ve dana eti sunmaktadır. Etlerimiz veteriner kontrolünde geçmektedir günlük kesimler yapılmaktadır. Kasaplar odamıza bağlı üyelerimiz tamamıyla bu kurallara uymaktadır, bu konuda Kasaplar odamız denetimlerini sürdürmektedir” diye konuştu. 

Diyarbakır’da bulunan bazı marketlerin sağlıklı olmayan ortamlarda et sattığını sözlerine ekleyen Başkan Atlı, “Maalesef Diyarbakır ilimizde mantar gibi çoğalan marketler ile başa çıkamamaktayız. Bu marketler yüzünden küçük esnaflarımız güç durumdadır marketler etleri özendirme adı altında çok ucuz bir şekilde piyasanın altındaki fiyatlarla sunmaktadır, bu nedenle maliyetin altında et sattıklarından dolayı küçük esnaflarımız iş yapamaz duruma gelmektedir”  ifadelerine yer verdi. 

Halkın sağlığıyla oynayacak kişilerin her zaman karşısında olacaklarını sözlerine ekleyen Atlı, “Halkımızın sağlığı ile oynayan kim olursa olsun fırsat vermeyeceğiz belediyelerin ve Tarım İl Müdürlüğüne bağlı gıda denetim ekiplerinin büyük marketleri denetim altına alarak etlerin ve kıymaların kontrolün yapılmasını talep etmekteyiz, Kasaplar ve Besiciler Odası Başkanlığı olarak denetimlerimizi daha da sıklaştırarak belediyelerle ve Tarım İl Müdürlüğü ile görüşülerek gerekli denetimlerin yapılacağını halkımızın bilgisine sunuyorum” şeklinde devam etti. 

Babadan kalma mesleği icra ettiklerini belirten kasap Abdülhakim Uyansız, “Mesleğimiz babadan kalmadır. Bizim amacımız vatandaşlarımıza daha iyi bir hizmet vermektir. Etlerimiz veteriner kontrolünden geçmektedir. Biz hayvanlarımızı kendimiz alıp bütünleşmiş tesislerinde kesiyoruz. Halkımız bilmedikleri ve tanımadıkları esnaf ile kasaplardan özellikle kıyma alırken çok dikkat etmelerini istiyoruz. Kıymaların içerisine sakatat koyuyorlar satıyorlar ” diye konuştu. 

Büyük marketlerin özendirme adı altında ucuz et satmasından şikâyetçi olan bir diğer kasap M.Ali kurt ise, “Biz kasaplar olarak büyük marketlerden çok etkilendik. Hizmet olarak halkımıza hep güzel kaliteli temiz et satmaktayız Sattığımız etler sağlıklı ve veteriner kontrolünden geçmektedir. Aynı zamanda da günlük etlerimiz kesilmektedir. Müşterimiz var o konuda sıkıntımız yok. Sadece sıkıntımız geliş güzel et satan sağlıksız esnaflardadır” diye kaydetti. (Ali Adiyaman-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir