• DOLAR 32.563
  • EURO 34.862
  • ALTIN 2418.351
  • ...
Erdoğan, Medya Patronlarına İsyan Etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ANKARA: Başbakan Erdoğan, ATO Congresium`da, TİKA tarafından tamamlanan ortak projelerin açılışının yapılacağı "Ayrı Coğrafyalarda Aynı İmza" başlıklı törende konuşma yaptı.

Başbakan Erdoğan, konuşmasında Soma`da şehit olanların evlatlarının 77 milyonun evladı olduğunu belirterek, ``Tekrar tekrar yaralı kardeşlerime Allah`tan şifa diliyorum. Millet olarak tarifi mümkün olmayan bir acıyı yaşıyoruz. Bizi arayıp acımıza ortak olan başta Pakistan olmak üzere tüm dost ve kardeş ülkelere teşekkür ediyorum`` dedi.

Başbakan Erdoğan şunları söyledi:

``Ekmek için, evlerinin, ailelerinin, çocuklarının rızkı için yerin altında ter döken, helal kazanç uğruna canlarını veren bu kardeşlerimi, Rabbim temennim odur ki inşallah şehitler mertebesinde taltif eder. Rabbimin de onları şehit kabul etmesini, her birini cennetiyle mükafatlandırmasını tekrar tekrar temenni ediyorum. Soma`da şehit olan kardeşlerimiz artık 77 milyonun evladı oldular. Hem şehitlerimizin yakınlarına, hem de 77 milyon yaralı halkıma bir kez daha sabır ve metanet diliyorum. Tekrar tekrar hastanelerde de ziyaret ettiğimiz yaralı kardeşlerime Allah`tan şifa niyaz ediyorum. Geçmiş olsun dileklerimizi bir kez de buradan iletiyorum. Millet olarak, gerçekten çok büyük bir hüznü, tarifi mümkün olmayan bir acıyı yaşıyoruz. Yarın inşallah partimizin grup toplantısında bu elim faciayı tüm boyutlarıyla ele alacak, yaraları sarmak için gösterdiğimiz gayreti milletimizle paylaşacağız.``

Bu vesileyle Türk halkının acısını paylaşan, taziye yayınlayan, telefonla kendilerini arayıp duygularını dile getiren, yardım önerisinde bulunan, yas ilan eden, başta Pakistan olmak üzere tüm dost ve kardeş ülkelere teşekkürlerini ileten Erdoğan, ``Allah ülkemize ve milletimize, yeryüzündeki hiçbir ülke ve millete böyle ağır acılar yaşatmasın. İnsanlığı bu facialardan muhafaza etsin diyorum`` dedi.

ALLAH RAZI OLSUN HATİM OKUYANLARDAN...

`Başbakan Erdoğan konuşmasını şöyle tamamladı:

``Biz bu şehitlerimize hatmi şerifler okuyan dua eden kardeşlerimden Allah razı olsun diyorum. Onlar diğerlerinin düştüğü şeye düşmediler. Meydanlarda camilerimizde o şehitlerimize fatihalar gönderek kuran kursu talebelerinden Allah razı olsun diyorum``

``SEN DE AYNI ZİHNİYETİN MENSUBUSUN``

Erdoğan, Yılmaz Özdil`in Soma faciasıyla ilgili sözlerine ilişkin şunları kaydetti:

"Biz vicdan sahibi bir milletiz. Vicdan sahibi milletin elbette vicdan sahibi devleti olacak. Fakat insanlıktan nasibini almamış, zerre kadar vicdanı olmayan, ahlak değerleriyle yakından alakalı olmayan bazı tipler de bizim mitinglerimize geldi diye, `Onlar buna müstahaktır` diyecek kadar seviye kaybından mahrum olanlardır. Bakıyorsunuz, bir diğeri, oda farkı yok, maalesef çok çok ahlaksızca bir ifadeyi kullanıyor. Şimdi ben soruyorum: Bu yazıyı yazanların patronları acaba bunları kendi gazetelerinde nasıl barındırıyorlar? Diyorum ki sen bir patron olarak sen de aynı zihniyetin mensubusun, eğer bunları hala kapıya koyamıyorsan sen de aynı zihniyetin mensubusun."

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir