• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Peygamber Sevdalıları Platformu`na Çifte Standart
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLURFA - Viranşehir Milli Eğitim Müdürlüğünün; Peygamber Sevdalıları Platformunun Kutlu Doğum Siyer Sınavı (KDSS) için sınıf tahsisi talebine olumsuz cevap verirken başka derneklerin bu yöndeki taleplerini kabul ederek yer tahsis etmesi, çifte standart olarak yorumlanarak tepki çekti. 

KDSS için yer verilmedi

Peygamber Sevdalıları Platformuna üye Viranşehir Cami-Der, 2014 KDSS için Viranşehir Milli Eğitim Müdürlüğüne sınıf tahsisi konusunda başvurdu.  Başvurunun ardından İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Sağır imzasıyla (29.04.2014/2301)  tarihli yazıyla, “Okulların özel kuruluş ve derneklere kullandırılmadığı” ifadeleri ile sınav yeri tahsis edilmedi. 

Peygamber Sevdalıları Platformuna çifte standart

Öte yandan; ilçe milli eğitim müdürünün bu yazısının ardından bir ay bile geçmeden 17 Mayıs’ta başka bir etkinlik için bir derneğe yer verilmesi Peygamber Sevdalıları Platformuna karşı bir çifte standart olarak yorumlandı. Duruma tepki gösteren Peygamber Sevdalıları Platformu Viranşehir Temsilcisi ve Cami-Der Başkan Yardımcısı Abdullah Çelik, Milli Eğitim Müdürlüğünün bu tutumunun haksızlık olduğunu kaydederek, kınadıklarını ifade etti. 

“Birçok etkinlik için okul tahsis edilirken Peygamber Sevdalıları Platformundan okullar esirgeniyor”

KDSS sınavı için okul talebinin sudan bahaneler ile geri çevrildiğini savunan Çelik, “İlçe Mili Eğitim Müdürü Ömer Sağır, 29.04.2014 tarihinde resmi yazı ile okulların hiçbir özel kurum ve derneklere kullandırılmadığını belirtmişti.  Fakat bu hafta sonu başka bir derneğin, bizimle aynı doğrultuda yaptığı sınav için Girne İlköğretim Okulu tahsis edildi. 2013 yılında da benzer uygulamalar ile karşılaştık. Düğünler başta olmak özere birçok etkinlik ve programlara okullar tahsis edilirken Peygamber Sevdalıları Platformundan okullar esirgeniyor. Bu uygulama hukuksuzdur ve çifte standarttır.” şeklinde konuştu. 

Diğer derneklere okulların tahsis edilmesine karşı olmadıklarının altını özellikle çizen Çelik,  “Biz söz konusu derneğe okul tahsis edilmesine karşı değiliz. Söz konusu derneğin düzenlediği siyer ve akaid sınavını önemli buluyoruz öğrenci kardeşlerimiz ve ortaokul çağındaki yavrularımız da katıldı. Viranşehir Öğrenci Derneğini düzenledikleri sınav nedeni ile kutluyor ve benzer hizmetlerin devam etmesini ümit ediyoruz.” dedi 

“Peygamber sevdalıların önü kesilmek isteniyor”

Okulların halka ait olduğunu belirten Çelik, “Mili eğitim müdürleri gelip geçicidir. Fakat bu halk kalıcıdır Bu uygulamalar ile Peygamber sevdalıların önü kesilmek isteniyor. Milli eğittim müdürlüğü bu doğrultuda yönlendiriliyor. Bize karşı ne tür kirli ortaklıkların, kimler tarafından yapıldığını görüyor ve biliyoruz. Biz, yıllardır hak yolda, halkımızın ahireti ve dünyası için imkanlarımız doğrultusunda hizmet etmekteyiz. Bu yolda azimle ve kararlılıkla yürümeye devem edeceğiz.” diye konuştu. (Sabri Acet-İLKHA )

Bu haberler de ilginizi çekebilir