• DOLAR 32.538
  • EURO 34.939
  • ALTIN 2421.71
  • ...
 “Mezunlara Doğrudan Formasyon Verilsin”
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sağlık Personel haber sitesinde yer alan habere göre, Yükseköğretim Kurulu YÖK`ün 17.04.2014 tarihinde yayınladığı duyuru ile halen üniversitelerin lisans programlarında eğitim gören öğrenciler için ALES şartı olmaksızın Pedagojik formasyon Eğitimi sertifika programlarına kayıt yaptırabileceklerini duyurdu.

Yayınlanan duyuruda halen üniversitelerin son, üçüncü, ikinci ve birinci sınıfında eğitim gören lisans öğrencileri için YÖK tarafından formasyon programı açılmasına izin verilen üniversitelerde eğitim/eğitim bilimleri fakültelerine başvurarak açılacak programlara kayıt yaptırabilecekler.

Ancak YÖK’ün bu uygulaması lisans eğitimi almakta olan öğrenciler için sevindirici olmakla beraber, mezun olmuş ve yıllardır formasyon almak için bekleyen adaylara haksızlık olmaktadır. Çünkü YÖK yayınladığı duyuru ile lisans eğitimi almaya devam eden öğrencilere ALES şartı olmaksızın pedagojik formasyon verirken, mezun olmuş binlerce ve uzun zamandır formasyon almayı bekleyen adaylara ALES şartı getirerek, mezun olmuş lisansiyerleri mağdur etmiştir.

Buradan YÖK Başkanı ve Devlet büyüklerine sesleniyoruz. ALES şartını halen okuyan lisans öğrencilerinden kaldırdığınız gibi, mezun olmuş yüzlerce binlerce aday için de pedagojik formasyon sertifika programı için ALES şartını kaldırarak bu haksızlığı gidermelisiniz.

Bu haberler de ilginizi çekebilir