• DOLAR 32.584
  • EURO 34.918
  • ALTIN 2429.668
  • ...
`Sivil sesler` buluşmasında Soma konuşuldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Sivil Toplum Geliştirme Merkezi’nce Ankara’da gerçekleştirilen ve 110 sivil toplum örgütünün katılım sağladığı “Sivil Sesler” buluşmasına Batman Çevre Gönüllüleri Derneği Batman Şubesi de katıldı. 

Sivil Sesler Buluşmasında Soma madeninde meydana gelen ve son derece büyük bir üzüntü yaratan felaketi  bir forumla tartışarak alınan kararları bir basın açıklaması ile kamuoyuna duyuruldu. 

Basın açıklamasında “Soma’daki felaketten dolayı, acımız büyük” denilerek  Türkiye Cumhuriyeti Hükümetine Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) Sözleşmeleri’nden, BM Ekonomik, Sosyal ve Kültürel Haklar Sözleşmesi’nden, Avrupa Sosyal Şartı’ndan kaynaklanan yükümlülüklerini hatırlamak, uluslararası düzeyde kabul gören insan haklarına saygı duymak, korumak ve bu konudaki yükümlülüklerini yerine getirmekle sorumlu olduğu belirtildi.

Açıklamada, ülkede yaygınlaşan cezasızlık pratiğine karşı adalet arayışın kolektif sorumluluk olduğunun altını çizilerek, felaketin mağdurlarına yönelik etkin bir giderim sağlanmasını ve sorumluların derhal bağımsız ve tarafsız bir soruşturma ile adalet önüne çıkartılması talep edildi.(M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir