• DOLAR 32.6
  • EURO 34.682
  • ALTIN 2526.634
  • ...
`Sahabenin anlaşılması, Allah`ın razı olacağı iman hamlesidir`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AĞRI – Halk Eğitim Merkezi`nde ‘82 İl 82 Sahabe’ adlı program gerçekleştirildi. Ağrı’da faaliyet gösteren İnsani Hareket ve Yardımlaşma Derneği (İHYAD) tarafından organize edilen program Hasan Kılıç hocanın  Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Daha sonra İHYAD Başkanı Mehmet Aslan kısa bir konuşma yaptı. 

Programda konuşan Siyer Araştırmacısı Mehmet Emin Yıldırım, Zeyd Bin Haris adlı sahabenin hayatından kesitler aktardı.  Yoğun ilginin olduğu programda halk yer yer duygular yaşadı. 

"Hz. Resulullah (s.a.v.)’ı anlayabilmemiz, bütün peygamberleri anlayabilmemizden geçer"

Yıldırım, programda yaptığı konuşmada Hz. Resullah’ın (s.a.v.) hayatının anlaşılabilmesi için Hz. Adem’den itibaren bütün peygamberlerin hayatlarının araştırılması gerektiğine dikkat çekti. Yıldırım, "Bizler Hazreti Resulullah (s.a.v.)`ın hayatını anlayabilmemiz için Hz. Adem’den itibaren bütün peygamberlerin hayatını iyi bilmemiz lazım. Hz. Yunus (a.s.)’un hayatını bilmeden Hz. Yusuf (a.s.)’u Hz. Yakup (a.s.)’un bilmeden Hz. Rasûlullah (s.a.v.)’ı anlamamız mümkün değil anlayamayız. Bu yüzden bütün peygamberlerin hayatını iyi bilmemiz gerekiyor. " dedi. 

"Kur’an’ın cemaati olan sahabeleri anlamamız, Allah’ın razı olacağı iman hamlesidir"

Yıldırım, " Sahabe sevgisini sadece onlara karşı ortak olabilecek bir şey olarak anlamayalım. Sahabe bizim için bir dindir. Hz. Enes Bin Malik (a.s.) bizim için din demektir. Hz. İbni Abbas bizim için bir dindir.  Hz. İbn-i Abbas`ın olmadığı bir din mi olur Allah aşkına. Sen sahabe binasını yıkarsan din binası diye bir şey olmaz. Bakın bugün sahabeyi Müslümanların nazarında düşürmeye çalışanlar, bana kuran yeter diyorlar. Başka bir şeye ihtiyaç yok tarih ile boşuna uğraşma diyenlerin gayesi, nazarımızda sahabeleri düşürerek aslında başka şeyleri gündemimize yerleştirmeye çalışıyorlar. Onlar Kur’an’ın yetiştirdiği bir cemaat idiler. Hz. Resulullah tam manası ile anlaşılmazsa Kur’an anlaşılmaz, Kur’an’ın cemaati sahabelerin uygulamaları anlaşılmaz ise asla Allah’ın razı olacağı iman hamlesi ortaya çıkmaz." şeklinde konuştu.

İslam’a hizmet etmenin en büyük şeref olduğunu ifade eden Yıldırım, konuşmasını şöyle sonlandırdı: " İslam’a ve Kur`ân`a hizmet eden şereflerin en büyüğünü hak etmiştir.  Derdimiz ve gayemiz İslam’a ve Kur`an`a hizmet ederek  bu şereften nasibini ve payını almak,  Rabbimizin huzuruna o şerefle varmaktır. " (Ömer Adıgüzel - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir