• DOLAR 32.352
  • EURO 35.103
  • ALTIN 2310.121
  • ...
İhmal Çıkınca Onları Hedef Gösterdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 Manisa Soma`da meydana gelen maden faciası sonrasında yapılan soruşturma kapsamında, madendeki gaz ölçümü yapılan aletlerin incelendiği, karbonmonoksit ve metan gazı yükselişlerinin bazılarının, 72 saat yani üç gün önce sınır değerlerin üzerinde olduğu ancak buna rağmen teknik nezaretçi defterine işaretlenmediğinin tespit edildiği öğrenildi.

Savcı; İşletme Müdürü Akın Çelik`e patlama günü ve önceki günlerde sensörlerin yüksek miktarda korbonmonoksit salınımı olduğuna dair uyarı verdiğini ve buna rağmen neden bir önlem ve yaklaşık 50`nin üzerinde karbonmonoksit salınımı olmasına rağmen bunların neden `Teknik Nezaret Defteri`ne kayıt edilmediğini ve imzalamadığını sordu.

İfade verdiği sırada sürekli üzgün olduğunu ve ayakta duramadığını dile getiren Akın Çelik, olayın kendi sorumluluğunda olmadığını belirterek İş Sağlığı ve Güvenliği uzmanlarını hedef gösterdi. `Sorumluluk onlardaydı` dedi.

TCK 85/2 ne diyor?
Soma`da can veren madencilerle ilgili gözaltına alınan Soma Mandencilik A.Ş. görevlileri 537 sayılı TCK 85/2`ye göre yargılanacak. Cezanını alt sınırı 3 yıl, üst sınırı ise 15 yıl. Suçun tanımı: "Fiil, taksirle birden fazla insanın ölümüne ya da bir veya birden fazla kişinin ölümü ile birlikte bir veya birden fazla kişinin yaralanmasına neden olmuş ise kişi üç yıldan onbeş yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır."

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir