• DOLAR 32.597
  • EURO 34.806
  • ALTIN 2498.61
  • ...
İşgal Askerleri Filistinlilere Ateş Açtı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZZE -Gazze Şeridi`nin kuzeyinde bugün (18 Mayıs Pazar) bir Filistinlinin sınır bölgesindeki işgal askerlerinin açtığı ateş sonucu yaralandığı ifade edildi.

Görgü tanıkları, Gazze Şeridi`nin kuzeyindeki Beyt Hanun "Erez" Kapısı yakınlarında bulunan askeri kuleden bugün öğleden sonra kapıya yakın bölgede çakıl toplayan bir grup Filistinli gence otomatik silahlarla ateş açıldığını ve gençlerden birinin yaralandığını söyledi.

Gazze`deki Sağlık Bakanlığı sözcüsü Dr. Eşref El-Kudra, Beyt Hanun`da işgal askerlerinin açtığı ateşle yaralanan Filistinli gencin 21 yaşında olduğunu ve ayağından yaralandığını bildirdi. El-Kudra, Filistinli gencin yarasının orta derecede olduğunu ve tedavi için Kemal Advan Hastanesi`ne kaldırıldığını ifade etti.

İşgal güçleri, Mısır`ın arabuluculuğuyla Kasım 2012`de işgal ordusu ve Filistinli gruplar arasında imzalanan anlaşmayı o günden bu yana sık sık ihlal ediyor. Kasım 2012`den bu yana işgal güçleri Gazze Şeridi`nde 25 kişiyi şehit ederken onlarca kişiyi de yaraladı. Gazzeli balıkçılara da rahat yüzü vermeyen işgal güçleri aynı sürede 90 civarında balıkçıyı da gözaltına aldı ve birçok balıkçı teknesine el koydu.

Filistin Haber

Bu haberler de ilginizi çekebilir