• DOLAR 32.506
  • EURO 34.944
  • ALTIN 2439.99
  • ...
İHA: Mustazaflar Cemiyeti`nden PKK`nin Saldırısına Tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 Hüda-Par üyesi Mikail Ayık, geçtiğimiz günlerde ikamet ettiği Darakol köyünde PKK’lılar tarafından kaçırılmak istenmiş, Ayık ve 2 kişi yaralanmıştı. Yaşanan olayı protesto için Dağkapı Meydanı’nda toplanan Mustazaflar Cemiyeti üyeleri basın açıklaması yaptı. Açıklamayı okuyan Mustazaflar Cemiyeti Diyarbakır Şube Başkan Yardımcısı Cemil Cahit Uysal, PKK’nın Darakol köyünde bir katliam yapmayı hedeflediğini ifade ederek, saldırıda uzun namlulu silahların kullanıldığını söyledi. Uysal, “16 Mayıs akşamı PKK’lı çeteler, Darakol köyünde katliam yapmak istediler. Gece yarısı iki araç ile köye gelen eşkıyalar, JİTEM’vari bir şekilde mütedeyyin bir kardeşimizi evinden alıp, kaçırmaya çalıştı.

Bu kardeşimizin karşı koyması ve ailesinden bazı insanların müdahale etmesi üzerine uzun namlulu silahlarla aralarında kadınların da olduğu kardeşlerimizin üzerine rastgele ateş açmış ve saldırı neticesinde 3 kardeşimiz yaralanmışlar” dedi.

Bölgede geçmişte yaşanan olaylara da dikkat çeken Uysal, “Hepimizin üzerinde yaşadığı bu coğrafyada geçmişte Türkiye Cumhuriyeti’nin eliyle çok zulüm gördü. Dini, dili, kültürü yasaklandı. Nice din alimi idam sehpalarında can verdi. Köyler yakıldı, ırza namusa el atıldı. Yüz binlerce insan işkencelerden geçirildi ve binlercesi öldürüldü” diye konuştu.

“BAŞTA CAMİAMIZ OLMAK ÜZERE PEK ÇOK KESİM PKK’DAN DA ZULÜM GÖRDÜ”
Uysal, 1990’lı yıllarda camiaları ile PKK arasında yaşanan kavgayı hatırlatarak, bölge halkının sadece devletten zulüm görmediğini söyledi. PKK’nın çok sayıda mütedeyyin Kürt’ü öldürdüğünü belirten Uysal, “Kuruluşundan günümüze kadar sadece şiddetten, kandan beslenen PKK, kuruluş sürecinde kendi fikrinde olan diğer yapıları dahi düşman görmüş ve onlara bile tahammül etmeyerek, hepsini katletmiş. PKK, 90’lı yıllarda ise namlunun ucunu bu sefer mütedeyyin Kürtlere çevirmiştir. Ya bize katılacaksınız, ya Kürdistan’ı terk edeceksiniz, ya da sizi öldüreceğiz üçlü dayatmasıyla mütedeyyin Kürtlere baskılar uygulamış.

Ardından da fiilli saldırı başlattı. Bu saldırılar sonucunda aralarında yaşlı, kadın çocukların da bulunduğu yüzlerce mütedeyyin Kürt yaşamını yitirmiştir. Nefsi müdafaa çerçevesinde mütedeyyin Kürtlerden de hak ettikleri cevabı almışlardır. Ancak kamuoyunun çok iyi bildiği üzere PKK ve mütedeyyin Kürtler arasındaki çatışma, PKK’nın çatışmayı ısrarla sürdürmek istemesine karşın mütedeyyin Kürtlerin sağduyusu sayesinde 20 seneye yakındır son bulmuştur” ifadelerini kullandı.

Uysal, hükümetin PKK’nın saldırıları karşısında sessiz kaldığını da savundu.
Yapılan açıklamanın ardından grup olaysız bir şekilde dağıldı. (İHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir