• DOLAR 32.397
  • EURO 35.097
  • ALTIN 2326.303
  • ...
CİHAN: Mustazaflar, PKK`ya Tepki Gösterdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır Dağkapı Meydanı`nda bir araya gelen Mustazaflar, sert bir açıklama yaptı. "Zalim PKK`ya sessiz kalma" yazılı dövüz taşıyan Mustazaflar, çözüm süreciyle birlikte PKK`nın bölgede halka yönelik baskısının arttığı, hükümetin buna sessi kaldığı vurgulandı.

Mustazaflar Cemiyeti Diyarbakır Şube Başkan Yardımcısı Cemil Cahit Ünsal tarafından okunan basın açıklamasında, PKK`lıların köye geldiği ve JİTEM`vari bir eylemde bulunduğunu kaydetti. Ünsal, "Bu coğrafya geçmişte ırkçı faşişt TC eliyle çok zulüm gördü. Yüz binlerce insan işkenceden geçirildi ve binlercesi öldürüldü. Halkımız yıllar boyu sadece devletten zulüm görmedi. Başta camiamız birçok kesim yıllarca PKK zulmü gördü. PKK kuruluş sürecinde kendi fikrinde olan diğer yapıları dahi düşman olarak görmüş ve onlara bile tahammül etmeyerek hepsini katletmiştir." ifadelerini kullandı.

Hükümetin başlattığı çözüm sürecine değinen Ünsal, "Bu süreçle kendisini, polis ve askerini güvence altına almaya çalışırken mazlum Müslüman Kürt halkını adeta bu hain çetenin önüne yem olarak atmıştır. Eşkıya her gün yolları kesip araç yakarken körpecik çocukları kendi kirli savaşına alet etmek için dağlara kaçırırken hükümet ise başına kuma gömen devekuşu misali olayı görmezlikten gelmektedir. Nasıl olsa ölen polis değil ölen asker değil. Bin Kürt çocuğu ölmüş kimin umurunda." diye konuştu.

Bölgede yaşanan zulümlerin ortağının devlet olduğunu belirten Ünsal şunları söyledi: "Bu saatten sonra hiçbirimizin can güvenliği yok artık. Geçmişte devlet JİTEM eliyle evleri basıp adam kaçırıyordu. Şimdi ise o rolü PKK üstlenmiş durumda. MİT ile yaptığın pazarlıkların akabinde kendi batıl fikirlerinin dışındaki kimseye yaşam hakkı tanımıyorsun. Dini mukaddesata cana, namusa, ırza ve mala olan saldırılara karşı nefsi müdafaa hem İslami hem de insani bir haktır." (CİHAN)

Bu haberler de ilginizi çekebilir