• DOLAR 32.373
  • EURO 34.987
  • ALTIN 2326.13
  • ...
Buşehr Nükleer Santralinin Ön Aşaması Tamamlandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İRAN - Buşehr Nükleer Santrali`nin ön çalışma aşaması, bugün Rusya Federasyonu Enerji Bakanı Sergei Shmatko, Rus Atom Enerjisi Kurumu Başkanı Sergei Krienko, İran İslam Cumhuriyeti Atom Enerjisi Kurumu Başkanı ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Feridun Abbasi, Dışişleri Bakanı Ali Ekber Salihi ve Enerji Bakanı Mecid Namcu`nun katıldıkları bir tören ile başlatıldı.

 

Mehr Ajansının haberine göre, bugün yüzde 40 kapasite ile çalışmaya başlayan Buşehr Nükleer Santrali, 2008 yılından bu güne kadar; 250 bar testi, 110 bar testi, sıcak test, sıcak küre testi, reaktöre yakıt intikal testi, 1000 devir, 400 devir ve 3000 devir testlerinin hepsinden başarı ile geçti.
Bugünkü aşamada iki adet 230 kw ve bir adet 400 kw elektrik trafosu bulunan santralin İran milli elektrik ağına tamamen bağlanması öncesinde yine test amaçlı ve geçici olarak düşük seviyede elektrik ürettiği ifade edildi.

 

İran Atom Enerjisi Kurumu Halkla İlişkiler Departmanı`nın bildirdiğine göre, santral bir iki ay içinde İran milli elektrik ağına tamamen bağlandığında santral maksimum 1000 megawatt kapasitesine erişeceği belirtiliyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir