• DOLAR 32.598
  • EURO 34.828
  • ALTIN 2509.042
  • ...
AA: Mustazaflar Cemiyeti Lice Saldırısını Kınadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 Yenişehir ilçesi Dağkapı Meydanı`nda toplanan Mustazaflar Cemiyeti üyesi bir grup tekbir getirip, terör örgütü PKK aleyhine slogan attı. Grup adına konuşan Diyarbakır Şube Başkan Yardımcısı Cemil Cahit Ünsal, yıllardır bölgeyi kan gölüne çeviren ve kendilerini yeniden çatışma ortamına çekmeye çalışan zihniyete karşı seslerini yükseltmek için toplandıklarını söyledi.

Ünsal, bölgedeki birçok kesimin yıllarca PKK`dan zulüm gördüğünü kaydederek, saldırılar nedeniyle aralarında kadın, çocuk ve yaşlıların da yer aldığı yüzlerce dindar Kürt`ün yaşamını yitirdiğini bildirdi.

PKK ve dindar Kürtler arasında başlayan çatışmayı PKK`nın ısrarla sürdürmeye çalıştığını dile getiren Ünsal, şöyle konuştu:

"Mütedeyyin Kürtlerin sağduyusu sayesinde 20 yıl önce çatışma son bulmuştur. Hükümet, başlatmış olduğu `Kürt açılımı ve barış süreci` ile asker ve polisini güvence altına almaya çalışırken mazlum Müslüman Kürt halkını adeta bu hain çetenin önüne yem olarak atmıştır. Eşkıya her gün yol kesip araç yakarken, körpecik çocukları kendi kirli savaşına alet etmek için dağlara kaçırırken, hükümet başını kuma gömen devekuşu misali olayı görmezlikten gelmektedir."

Derneklerine ve üyelerine yüzlerce kez saldırıldığını, etkinliklerinin sabote edilmeye çalışıldığını ileri süren Ünsal, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Dini mukaddesata, cana, namusa, ırza ve mala olan saldırılara karşı nefsi müdafaa hakkı hem İslami hem de insani bir haktır. Camiamıza yapılan ve eğer karşı konulmazsa yakın zamanda diğer tüm yapılara yönelecek bu tür saldırılara karşı hassasiyet sahibi tüm kesimlerin tepkilerini en sert ve en gür şekilde ortaya koymalarını bekliyor, zalimin zulmüne karşı yek vücut olabilmeyi diliyoruz."

Saldırı olayı

Önceki akşam Diyarbakır`ın Lice ilçesine bağlı Kıyı köyüne gelerek ellerini bağladıkları Hüda Par üyesi iki kişiyi kaçırmaya çalışan grup ile buna karşı çıkan köylüler arasında gerginlik yaşanmış, silahlı grubun açtığı ateş sonucu Ali Ayık (57), Mikail Ayık (54) ve Nesrin Ayık yaralanmıştı.

Yaralıları hastanede ziyaret eden Hüda Par Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, saldırının 30 Mart yerel seçimler ile bağlantılı olduğunu savunmuştu. (AA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir