• DOLAR 32.596
  • EURO 34.822
  • ALTIN 2508.413
  • ...
Soma`da Korku Dolu Dakikalar!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 Evlerden birinde başlayan ve diğerine de sıçrayan yangında, 2`si kadın 2`si çocuk toplam 4 kişi son anda dışarı çıkarak canlarını kurtarırken, alevler itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü.

Soma Belediyesi`nde temizlik görevlisi olarak çalışan 39 yaşındaki İsmail Akbaş`ın Turgut Alp Mahallesi, Dr. Hüseyin Çıkmazı`ndaki bir bölümü ahşap dubleks evinde, bugün saat 19.00 sıralarında yangın çıktı.

Evin mutfağında çıktığı belirlenen yangın, kısa sürede tüm evi sardı. Kısa bir süre önce parktan aldığı çocuklarıyla birlikte döndüğü evindeki alevleri son anda farkeden 35 yaşındaki Hülya Akbaş, 11 yaşındaki Rabia ve 12 yaşındaki Ahmet ile tekrar dışarı çıkarak canlarını kurtardı.

Evin ahşap bölümlerinin bulunması nedeniyle daha da büyüyen yangın, bitişikteki İbrahim Nalbant`a ait eve de sıçradı. Dışardaki bağırışlar üzerine yangını farkeden, evde yalnız olan eşi 75 yaşındaki Ayşe Nalbant da hemen kendini dışarı attı.

Komşuların haber vermesi üzerine gelen itfaiye ekipleri yangına su sıkarak müdahale etti. 8 itfaiye aracıyla müdahale edilen yangın, 30 dakika içinde söndürülürken, her iki ev de büyük zarar gördü. İtfaiye ekipleri, yangının çıkış nedeninin araştırıldığını bildirdi.

Evinin yanışını çaresizce izleyen Hülya Akbaş, "Evde yemek yaptıktan sonra, ocağı söndürüp, parkta oynayan çocuklarımı almaya gittim.

Eve dönmemizden kısa bir süre sonra mutfaktan birden alevler yükseldi. Neye uğradığımızı anlamadan çocuklarımı da alıp, bahçeye çıktım. Çok korktuk.

Tüm birikimimiz yok oldu" diyerek ağladı. Evi yanan Ayşe Nalbant da gözyaşlarını tutamadı.


Kaynak: Ajanslar

Bu haberler de ilginizi çekebilir