• DOLAR 32.583
  • EURO 34.758
  • ALTIN 2502.823
  • ...
TPAO işçileri, Özelleştirmeye karşı yürüdü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN-Batman TPAO işçileri, TPAO’nun özelleştirilmesine karşı çıkmak için kortej halinde Atatürk Parkına yürüyüp, burada basın açıklaması ve 5 dakikalık oturma eylemi yaptı.

Batman TPAO işçileri, TPAO’nun özelleştirilmesine karşı olduklarını belirtmek amacıyla Dörtyol kavşağına toplanan TPAO işçileri kortej halinde Dörtyol Kavşağından Atatürk Parkına doğru sloganlar eşliğinde yürüyüş gerçekleştirdiler.

Atatürk Parkında toplanan kitlede bulunan Batman Milletvekili Ayla Akat Ata’da bir konuşma yaptı. Ardından Petrol İş Sendikası Batman Şube Başkanı Mustafa Mesut Tekik basın açıklamasını okudu.

“Batman petrolüne kem gözlerle bakıyorlar”
Ankara’dan birilerinin Batman petrolüne kem gözlerle baktığını dile getiren Petrol İş Sendikası Batman Şube Başkanı Mustafa Mesut Tekik, “Kapitalist modernist sistemin, kar etmeyi yaşamın merkezine koyarak, hayatın tüm akışını buna göre düzenlediği, insani ve yaşam hakkını hiçe saydığı, doğayı ve çevreyi katletmeyi rutine dönüştürdüğü günümüzün ulus devletçi endüstriyalist üretim, istihdam ve yaşam modeli; son örneğini Soma katliamında gördüğümüz üzere iflas etmiştir. Dünya ve ülke emekçileri üzerindeki sermaye vahşeti tüm saldırganlığıyla sürerken, Batmanımız, petrolümüz ve TPAO’da bunlardan nasibini almakta, Ankara’dan ahkam kesen birileri, Batman halkının onuru ve geleceği olan petrolüne ve TPAO’ya kem gözlerle bakmaktadırlar.” dedi.

Tekik açıklamasının devamında şunları söyledi, “TPAO’yu bitirmeye çalışanlar, aynı zamanda Batman esnafını, gençliğini ve emekçilerini gözden çıkardıklarını belli ederlerken, bugüne kadar sömürü düzeninin gereği olarak transfer edip asfaltını bile paylaşmadıkları petrolümüze Batman gündeminden tamamen çıkarmaya çalışmaktadır.”

(Veysi Rüzgar-İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir