• DOLAR 32.37
  • EURO 34.992
  • ALTIN 2325.42
  • ...
Fabrika Yangını Kontrol Altına Alındı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kocaeli`de kimyasal madde üretimi yapan bir fabrikada çıkan yangın havadan ve karadan yapılan müdahalelerle yaklaşık 9 saatte söndürülebildi.

Gebze Osmangazi Mahallesi`ndeki Polar Kimya Sanayi A.Ş`nin depo bölümünde saat 11.00 sıralarında ``selülozik nitro`` adlı verilen kimyasal maddenin alev almasıyla başladığıyla öne sürülen yangın kısa sürede büyüdü.

Fabrika çalışanları kısa sürede tesisi boşaltırken, olay yerine itfaiye ekipleri çağrıldı. İçerisinde kimyasal madde bulunan varillerin de aralıklarla patladığı yangında, söz konusu fabrikada bugün işe başlayan Hüseyin Yanık yaralandı.

Olay yerine yapılan ilk müdahanin ardından Yanık, Darıca Farabi Devlet Hastanesine kaldırıldı. Polis ve itfaiye ekiplerinin fabrika çevresinde güvenlik önlemi aldıktan sonra başlayan söndürme çalışmaları, yoğun duman ve zaman zaman yaşanan patlamalar nedeniyle güçlükle sürdürüldü.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve çevre ilçe belediyelerinin itfaiye ekiplerinin çalışmalarda yetersiz kalması nedeniyle İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığından yardım istendi.

Bunun üzerine İstanbul`dan ``Ahtapot`` olarak adlandırılan hortum aracı, ``Koca Yusuf`` ve 11 müdahale söndürme aracıyla 29 personel bölgeye gönderildi. İstanbul`dan gelen bir yangın söndürme helikopteri de çalışmalara katıldı.

İtfaiye ekipleri alevlere su ve köpük sıkarak müdahale etti. Bu arada, alevleri söndürmeye çalışan ekipler, aynı zamanda yanan tankın çevresindeki tanklar ile binalara da su sıkarak soğutma çalışması yaptı.

Söndürme çalışmaları devam ettiği sırada AA muhabirine açıklama yapan Kocaeli Valisi Ercan Topaca, ``Riskli bir yangın. Yangın çıkan fabrikada çok fazla miktarda solvent var`` dedi.

Ayrıca söz konusu fabrikanın çevresinde de çok sayıda kimyevi madde üretimi yapan fabrika olduğunu hatırlatan Topaca, alevlerin buralara sıçramasından edişe ettiklerine dikkati çekti.

Kocaeli Valiliğince oluşturulan kriz merkezi koordinatörlüğünde havadan bir helikopter, karadan ise 130 itfaiye görevlisinin 50 itfaiye aracıyla müdahale ettiği yangın, yaklaşık 7 saat sonra kontrol altına alınabildi.

Çalışmalar sırasında yaralanan ve kimliği henüz açıklanmayan bir itfaiye görevlisi ise hastaneye kaldırıldı. Kendiliğinden sönmesi beklenen kimyasal madde dolu tankın çevresinde soğutma çalışmaları ise yaklaşık 2 saat daha sürdü.

Alevlerin sönmesinin ardından tedbir amaçlı olarak birkaç itfaiye ekibi olay yerinde bırakıldı, diğer ekipler ise fabrikadan ayrıldı. Böylece yangının tamamen söndürülmesi yaklaşık 9 saati buldu.

İŞ SEVİNCİ YARIM KALDI

Bu arada, Kocaeli`de kimyevi madde üreten fabrikada çıkan yangında yaralanan ve hastanedeki tedavisi devam eden Hüseyin Yanık`ın yaklaşık 4 ay işsiz gezdikten sonra bugün söz konusu fabrikada işe başladığı öğrenildi.

29 yaşındaki Yanık`ın babası Ali Yanık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 4 ay işsiz gezen oğlu Hüseyin`in, bir süre önce Osmangazi Mahallesi`nde kimyasal madde üretimi yapan Polar Kimya Sanayi A.Ş`ye ait fabrikaya iş başvurusu yaptığını söyledi.

Bir hafta önce de fabrikadan olumlu haber geldiğini ifade eden Yanık, şöyle konuştu:

``Oğlum işe girdiği için çok sevinçliydik ama sevincimiz kursağımızda kaldı. Şimdi hastanede tedavisi sürüyor. Bugün sabah saat 08.00`de işbaşı yaptı, 11.00 sıralarında da fabrikada yangın çıktı ve yaralandı. Kolunda, yüzünde yanıklar var. Kirpikleri ve kaşları da yanmış. Sağlık durumu iyi. Şükürler olsun ki kazayı bu kadarla atlattık.``

Hüseyin Yanık`ın ablası Dilek Yanık ise kardeşinin yangında yaralandığını duyunca çok korktuklarını belirterek, ``Sağlık durumunun iyi olduğunu görünce biraz rahatladık. Kardeşim bugün yeni işe başlamıştı. Çok üzgünüz`` diye konuştu.

Ajanslar

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir