• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Abbas Güçleri Hamas Üyelerinin Evlerine Baskın düzenledi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Koruyucu Güvenlik biriminin Ramallah ve El-Biyre kentlerinde İslami Direniş Hareketi (Hamas) üyelerini hedef alan geniş çaplı operasyonlar düzenlediği bildirildi.

FİEM’in haberine göre,  baskınlar kapsamında dokuz kişinin ifade vermeye çağrıldığı, bilgisayarlarına ve cep telefonlarına el konulduğu ifade edildi.

Bu sabah baskına uğrayan evlerden biri olan El-Kadı ailesi, Koruyucu Güvenlik biriminin El-Cinan Mahallesi`ndeki evlerine baskın düzenlediğini, evdeki cep telefonlarına el koyduğunu ve kadınlara kötü davrandığını bildirdi.

Koruyucu Güvenlik görevlilerinin eve yandaki pencereden girmeye çalıştığını ve evde bulunan kadınlardan birinin çığlık atması üzerine vazgeçip arka kapıdan girdiklerini kaydeden aile, evde bulunan Hamas şehitlerine ait fotoğrafların toplandığını ve Fetih üyesi şehitlere ait fotoğraflara ise dokunulmadığını ifade etti.

Dün Ramallah`ta işgal zindanlarında açlık grevi direnişini sürdüren esirlere destek için büyük bir yürüyüş düzenlenmiş ve güvenlik birimleri yürüyüş sırasında taşınan Hamas sancaklarını toplamak istemiş fakat Hamas liderlerinden Şeyh Hasan Yusuf`un araya girmesiyle sancakların toplanması önlenmişti.

(İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir