• DOLAR 32.497
  • EURO 34.604
  • ALTIN 2476.78
  • ...
Vali Büyükersoy: " Muş'un geleceği çok parlak''
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MUŞ-İstanbul’da bulunan Muş Eğitim Kültür Vakfı temsilcileri temsilcileri Vali Vedat Büyükersoy’u makamında ziyaret etti. 

 

MUŞ-Misafirlerini kendi makamında ağırlayan Vali Büyükersoy Muş’ta görev yaptığından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Büyükersoy Muş Ovasının sahip olduğu imkân ve zenginlikler itibariyle gelişmeye çok müsait bir il olduğunun altını çizdi.

 

Büyükersoy konuşmasında, ”Bir vefa örneği göstererek buraya gelmenizden çok memnun olduk. Muş’u size anlatacak değilim. Muş sizin memleketiniz. Sizler çok daha iyi memleketinizi birliyorsunuz. Biz de bir vazife sebebiyle buraya geldik ve bir yıldır buradayım. Memleketinizi çok sevdik. Ben ümit ediyorum ki önümüzdeki 3-5 yıl içerisinde Muş tarım ve hayvancılık alanında herkesin parmakla göstereceği, imreneceği bir noktaya ulaşacak. Emin bir şekilde söylüyoruz şu an Karasu ıslah projesi devam ediyor. Muş Ovası Projesi çalışmaları devam ediyor. Alparslan 2 Barajı devam ediyor. Bu söylediğimiz projeler ve bunun yanı sıra, arazi toplulaştırma projesi, özellikle merkezimizde 74 köyde devam ediyor. 2017 yılında Karasu ıslah ve Muş Ovası ıslah projesi, Alparslan2 projesi ve arazi toplulaştırma projesi bittiğinde, Muş’ta yaşayan hemşerilerinizin hayal edemediği, tahmin edemediği bir noktaya Muş ulaşmış olacaktır’’ şeklinde konuştu..

 

 

Tüm bunların yeterli olmadığını, Muş’a daha farklı yatırımların yapılması gerektiğini belirten Büyükersoy, “Biz istiyoruz ki, Muş’a sanayici ve  işadamı gelsin, yatırım yapsın. Bu yatırımlar ne kadar erken yapılırsa, ilk yatırım yapan da karlı çıkacak. Sizler İstanbul’da yaşarken, arazi rantını görüyorsunuz. Araziler sürekli kıymet kazanıyor. Muş Ovası çok kıymetlenecek. Şu an Muş, İstanbul’dan ve ülkemizin birçok vilayetinden çok daha güvenilir bir bölgedir.’’ dedi.

 

Muş Eğitim Kültür Vakfı Başkanı Dr. Orhan Sami Gültekin de  ziyaret sırasında yaptığı konuşmada, Muş’a gelmekten ve bu ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirerek,“Bizim arzumuz memleketimizin güvenliği açısından, ekonomik yönden, huzur yönünden çok iyi noktalara gelmesidir. Biz de İstanbul da Muş Vakfı olarak bir yıldır büyük çalışmalar yaptık. Bütün Muş Derneklerinin vakıf başkanlarını topladık. Buradaki arkadaşlarımızın çoğu derneklerden gelen arkadaşlarımız. Büyük sevgi ve muhabbetle vakfı kuracaklarına inanıyorum. Şu an birlikte çok güzel projelere adım atıyoruz.’’ İfadelerine yer verdi.

 

Gültekin  bu ziyaretleri süresince,  Muş’un ilçelerini ve  özellikle kültürel zenginliklerini gezeceklerini söyledi.    (M. Şirin Çağlayan-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir