• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
`Uyuz olan sokak köpekleri halkı tedirgin ediyor`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- Bismil’in Tepe mahalle sakinleri tepkilerini başıboş sokak köpeklerin uyuz olmasından dolayı halk tedirgin olduğunu belirterek, belediyeyi çözüme davet etti.

Mahalle sakinlerinden Abdulğafur Eroğlu, hayvanlarda büyük bir salgın ve uyuz olduğuna dikkat çekerek,  “ Sokakların her yerinde onların döktüğü tüyleriyle karşılıyoruz, kadınlarımızdan ve çocuklarımızdan korkuyoruz. Belediye buna bir çare bulsunlar uyuz olan köpekleri hemen toplayıp bir hayvanat bahçesine veya bir barınaklara götürmelerini istiyoruz.” dedi.

Mahalle sakinlerinde Mehmet Karaağaç  ise, başıboş sokak köpeklerinin hastalıklı olduğunu belirterek, “Geceleri evlerimizin avlusuna ve bahçesine giriyorlar artık biz kendi bahçemizde oturamaz olduk. İnsanlar için tam bir tehdit unsurudur. Yetkililer bir an önce onları toplamasını istiyoruz.” İfadelerini kullandı.

Belediye ve yetkililerin bir an önce bu uyuz köpeklerin toplanmasını istediklerini dile getiren, Mehmet Emin Gözüaçık ve Musa Sun ise, “Çocuklarımız sabahtan akşama kadar onların peşinde koşuyorlar. Çocuklar için büyük bir tehlikedir ve onlara da bulaşabilir.” Diyerek tepkilerini dile getirdiler.

(Aydın Bal İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir