• DOLAR 32.512
  • EURO 34.924
  • ALTIN 2422.666
  • ...
Sülük hem tedavi amaçlı hem de geçim kaynağı oluyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN- Mardin’in Dargeçit ilçesinde yaşayan Ahmet Aşık 30 yıldır sülük ile aile geçimini sağlıyor. Aşkın,  Kızıltepe ilçesine gelerek elindeki kapta yaklaşık 200 sülük ile çarşıda gezerek hem sülük satıyor, hem de isteyene sülük tedavisini uyguluyor.

 

Ahmet Aşık sülük tedavisinin de doğal tedavi yöntemlerinden biri olduğunu ve bu işi yaşadığı Dargeçit ilçesi, çevre il ve ilçelerde yaklaşık 30 senedir yaptığını söyledi. Aşık hem sülük satıcılığı yaptığını isteyene ise sülük tedavisini uyguladığını belirtti.

 

Türkiye'nin sülük açısından son derece zengin olduğuna işaret eden Aşık, dünya çapındaki bazı ilaç firmalarının da sülükten yararlandığını vurguladı.

 

Sülüğün bir çok hastalığa deva olduğunu belirten Aşık, “ Yaklaşık 30 senedir bu mesleği yapıyorum. Hem insanları tedavi ediyorum. Hem de sülük satarak geçimimi sağlıyorum. Sülüklerin tanesini 5 liradan satıyorum. Şayet tedaviyi ben yaparsan o zaman tanesini 10 liradan veriyorum. Sülükler genelde Şırnak ve Dargeçit bölgesinde kayalıklardan çıkan doğal kaynak pınarlarından topluyorum. Bu güne kadar birçok insanı tedavi ettim. Çok şükür bugüne kadar tedavi ettiğim insanlardan bir şikâyet gelmedi. Bir sülük bir tedavide kullanılır. Eğer bir sülüğü iki insanın tedavisinde kullanılırsa zararlıdır. Onun için her sülüğü tek sefere mahsus kullanıyoruz. “ dedi.

 

Sülüğün, tansiyon, şeker, felç, migren, basur, egzama, kireçleme, bel fıtığı ve iltihaplanma gibi bir çok hastalığın tedavisinde uyguladığını belirten Aşık, “ Tedavi esnasından sonra ufak bir kanama meydana gelir, damarla ve vücuttaki pis kanı dışarıya akıttıktan kısa bir süre sonra kanama kendinden durur”  diye kaydetti. (Mehmet Aslan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir