• DOLAR 32.588
  • EURO 34.972
  • ALTIN 2423.863
  • ...
''18 yaş üstü her 3 kişiden birinde hipertansiyon var''
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞIRNAK- Şırnak Halk Sağlığı Müdürü Muhsin Hayyam Elçi,Dünya Hipertansiyon Günü  nedeniyle yayımladığı mesajda Türkiye’de 18 yaş üstü her 3 kişi erişkinden birinde hipertansiyon rahatsızlığı olduğunu belirtti.

 

Şırnak Halk Sağlığı Müdürü  Elçi,17 Mayıs Hipertansiyon Günü nedeniyle yayınladığı mesajında, hipertansiyon olarak bilinen yüksek kan basıncının ,kalp ve damar hastalıklarında en önde gelen risk faktörleri arasında olduğunu,tüm dünyada ve ülkemizde yaygın bir  halk sağlığı sorunu olduğunu belirtti.

 

Dünya genelinde yüksek kan basıncının toplam ölümlerin yüzde 13’ünün nedeni olduğu tahmin edildiğini ifade eden Elçi, hipertansiyona yol açan ve risk oluşturan aşırı tuz tüketiminin de ülkemiz için ciddi bir sorun olduğunu ve sağlıklı yaşam için önerilen günlük tuz tüketim miktarının 6 gram olması gerektiğini aktardı.

 

Türkiye’de 18 yaş üstü her 3 kişiden birinde hipertansiyon olduğunu kaydeden Elçi,şunları kaydetti;“Yüksek kan basıncından korunmak için ağır ve yağlı yemeklerden ,tuzdan, saigaradan, alkolden, fazla kilolardan sakınmak, düzenli egzersiz yapmak gerekir. Yüksek kan basıncı hastalığına yakalananların ise, yaşamlarını buna göre düzenlemelerini ve tedavilerini yaşam boyu hiç aksatmadan sürdürmelerini sağlamak gerekmektedir. Ülkemizde 18 yaş üstü her 3 kişiden birinde hipertansiyon vardır’’ (Ekrem Payan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir