• DOLAR 32.35
  • EURO 35.121
  • ALTIN 2310.274
  • ...
`PKK, Yeni Bir Çatışma Süreci İstemektedir`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR), Genel Merkezi tarafından yapılan yazılı açıklamada; “Adına çözüm süreci ya da barış süreci denilen bu süreçte akan kanın durması, kandan beslenenleri sudan çıkmış balığa döndürmüştür. Eli kanlı PKK çetesi, kendisi için hayati öneme haiz kanı bulamayınca masum insanlara ve kendisi gibi düşünmeyenlere saldırarak yeni bir çatışma süreci istemektedir. Var olduğu yerde tek parti olma hayaliyle yanıp tutuşan bu zihniyet, kendi çıkarları veya patronlarının emri gereği Kürtleri yeniden birbirine düşürmeye çalışmaktadır.”ifadeleri dikkat çekti.

“Üyemiz silahlı çete mensubu en az yedi kişi tarafından evinden alınarak kaçırılmak istenmiştir”

Silahlı Saldırı ile ilgili detaylı bilginin yer aldığı açıklamada olay şöyle anlatıldı: “Diyarbakır ili Lice ilçesine bağlı Kıyı (Darakol) köyünde ikamet eden Lice belediye meclis üyesi adayımız Mikail Ayık, silahlı çete mensubu en az yedi kişi tarafından evinden alınarak kaçırılmak istenmiştir. Mikail Ayık`ın silahlı çete mensuplarına direnmesi, ailesi ve köydeki akrabalarının da olaya engel olması üzerine bu şahıslar amaçlarına ulaşamayacaklarını anlayınca arkadaşımızı ve ailesini ellerindeki uzun namlulu silahlarla tarayıp iki araçla kaçmışlardır. Öldürme kastıyla yapılan bu silahlı saldırı neticesinde biri kadın olmak üzere 3 kişi yaralanmıştır. Yaralı kadının durumu ciddiyetini korumaktadır.

Olaydan hemen sonra yaralıların hastaneye kaldırılması için ambulans çağrılmış, köy ile ilçe merkezi arasındaki mesafe takriben yirmi dakika olmasına rağmen ambulans ancak bir buçuk saat sonra olay yerine intikal etmiştir.”

“Faşizan anlayışın talimatıyla bu menfur saldırı gerçekleştirilmiştir”

Saldırgan zihniyetin deşifre edildiği açıklamada; “Diyarbakır`da yapılan kongrede silahlı çeteyi "Kürt Özgürlük Hareketi" olarak tanıtıp kendilerini merkeze koyarak "Demokrat Müslüman" dışındakileri ise sapkınlıkla itham edip "Bunlara fırsat tanınmayacaktır." şeklinde tekçi ve faşizan anlayışın talimatı neticesinde bu menfur saldırı gerçekleştirilmiştir.

Bu alçakça saldırının izahını halkımıza hiçbir şekilde yapamayacaklardır. Özellikle kadını hedef almaları ise saldırıyı yapanların halkımızın kültüründen uzak oldukları gibi insanlıktan da uzak olduklarının bir ispatıdır.”ifadeleri dikkat çekti.

“Eli kanlı PKK çetesi, yeni bir çatışma süreci istemektedir”

Çözüm sürecinin Müslüman halka işlemediğinin kaydedildiği açıklamada, “Adına çözüm süreci ya da barış süreci denilen bu süreçte akan kanın durması, kandan beslenenleri sudan çıkmış balığa döndürmüştür. Eli kanlı PKK çetesi, kendisi için hayati öneme haiz kanı bulamayınca masum insanlara ve kendisi gibi düşünmeyenlere saldırarak yeni bir çatışma süreci istemektedir. Var olduğu yerde tek parti olma hayaliyle yanıp tutuşan bu zihniyet, kendi çıkarları veya patronlarının emri gereği Kürtleri yeniden birbirine düşürmeye çalışmaktadır.”denildi.

Açıklamanın sonunda “HÜDA PAR olarak, bu çirkin zihniyetin kara yüzünü halkımıza deşifre etmeye ve mücadelemize hız kesmeden kararlılıkla devam edeceğimizi kamuoyuna ilan ediyoruz.”ifadeleri yer aldı.

(İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir