• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Kaçırılan Kızlar Hala Örgütün Elinde
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

LAGOS (AA) – Nijerya’daki bir sivil toplum kuruluşu yetkilileri, Boko Haram örgütü militanlarından, yatılı okuldan kaçırılan kızların hala Sambisa Ormanı’nda tutulduğu bilgisinin alındığını duyurdu.

AA’ya konuşan,“Nijeryalı, Bir Şey Yap” (ENDS) adlı yerel STK’nın Başkanı Peregrino Brimah sözkonusu bilginin, Boko Haram örgütüne karşı gayriresmi silahlı mücadele yürüten sivillerden oluşan bir grubun dün gece Borno eyaletindeki Goym köyünde ele geçirdiği 8 teröristten öğrenildiğini belirtti.

Militanların, Dikwa yerel yönetimine bağlı köye yiyecek ve diğer ihtiyaç maddeleri almak için geldikleri sırada yakalandıklarını anlatan Brimah, “Yapılan sorgularında teröristler, Chibok’taki yatılı okullarından kaçırılan 234 kız öğrencinin, 3 gruba ayrılmış olarak Sambisa Ormanı’nda tutulduğunu söyledi” dedi.

Militanların baskın düzenlediği yatılı okulun bulunduğu Chibok yerel yönetimi, Boko Haram örgütünün gizli sığınağını barındırdığı bilinen, son derece geniş bir alana yayılmış durumdaki Sambisa Ormanı’nın eteklerinde yer alıyor.

Boko Haram grubuna yönelik silahlı mücadele yürüten sivil gruplardan oluşan son derece geniş bir ağın, ENDS’e yaptığı çağrı üzerine açıklamada bulunduğunu belirten Brimah, sözkonusu grupların kendisinden, militanlara karşı mücadele etmek amacıyla silah talebinde bulunduklarını Nijeryalı yetkililere iletmesini istediklerini ifade etti.

Yaptığı açıklamada, Dikwa’daki sivillere yönelik militan saldırılarını önlemek amacıyla askeri destek çağrısında bulunan Brimah, “Siviller, bu verilen istihbarat üzerine Amerikalıların da kaçırılan kızları kurtarmak amacıyla operasyon düzenleyeceklerini ümit ediyor” diye konuştu.

AA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir