• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...

ADANA - ‘Liderliğin ve Girişimciliğin Altın Kodları’ eğitim programı ADASO Salonu’nda başladı. Programın açılışında konuşan Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç, günümüzde ekonomik büyümenin iki önemli yapı taşını girişimcilik ve yeniliğin oluşturduğunu söyledi.

 

Türkiye’nin 2023 yılı hedeflerine ulaşması için yüksek teknolojiye sıçrama yapılması gerektiğini belirten Kıvanç, “Geldiğimiz yol az değil, ancak gitmemiz gereken çok yol var. İşsiz en önemli sorun, her yıl 750 bin kişiye istihdam yaratılması gerekiyor. İş kurmak yetmiyor, özel sektörün güçlendirilmesi ve girişimciliğin desteklenmesi, rekabet koşullarında başarı için fırsatları iyi değerlendiren, farklılık yaratan liderlerin rolü de görmezden gelinmemelidir.” dedi.

 

TOBB Adana Kadın Girişimciler Kurulu (KGK) Başkanı Esra Özden de kadınların, girişimcilerin yüzde 6’sını, tüm çalışanların ise yüzde 30’unu oluşturduğunu söyledi.  Özden, “Adanalı iş kadınları olarak, kadını iş hayatına taşıyacak her türlü girişimin yanında oluyor, destek veriyor, içerisinde olmaya özen gösteriyoruz” şeklinde konuştu.

 

Çağ Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Çetin Bedestenci ise, 2023 yılı için iddialı hedefler konulduğunu belirterek, gelişmiş ülkeler için en önemli kaynak olarak değerlendirilen girişimci ve lider eksikliğinin ülkemizde giderilmesi gerektiğini söyledi.

 

Üniversite olarak eğitim programlarıyla sürece katkı sunmaya çalıştıklarını belirten Bedestenci, “Öğrencilerimizin gerçek iş dünyasıyla kaynaşmasını hedefliyoruz. Bu tür sosyal sorumluluk projeleri ile bilimsel çalışmalarımızı sizlerle paylaşıyoruz, geleceğin girişimci ve liderleri ile beraber çalışmaktan mutluyuz.” dedi.

 

Eğitim programında daha sonra  Prof. Dr. Şükrü Uğuz, Prof.Dr. Ünal Ay, Yrd.Doç.Dr. Murat Koç, Yrd Doç.Dr. Bülent Özer, Yrd. Doç.Dr. İbrahim İnan ve Dr. Obengül Ejder tarafından katılımcılara liderlik ve girişimcilik konularında bilgiler verildi. (Yunus Emre-İLKHA)