• DOLAR 32.576
  • EURO 34.912
  • ALTIN 2438.71
  • ...
Yapıcıoğlu: Kan BDP`nin Üzerine Sıçradı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Dün 24.00 sıralarında Diyarbakır Lice ilçesi Darakol köyüne baskın yaparak HÜDA PAR üyesi Mikail Ayık`ı kaçırmak isteyen ve üç kişi silahla yaralayan PKK`lilere tepkiler gelmeye devam ediyor.

Dicle Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde kaldırılan Mikail Ayık, Ali Ayık ve Nesrin Ayık`ı ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerinde bulunan Hür Dava Partisi Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, ailenin saldırıya uğramasının tek sebebinin mütedeyyin olmaları ve HÜDA PAR`a oy vermeleri olduğuna dikkat çekti.

Ziyaretleri sonrası basına açıklamada bulunan Yapıcıoğlu, yaşanan olayın geride kalan 30 Mart yerel seçimleri ile ilgili olduğunu belirterek, 30 Mart yerel seçimlerinde Lice Belediye Meclis Üyesi adaylarının da evine gelen iki ayrı araç ile 6 – 7 kişi oldukları tahmin edilen silahlı çete mensupları tarafından kaçırılmak istendiğini hatırlattı.

"Yaralılardan iki tanesi taburcu edilmiştir"
Dün gece geç saatlerde yaşanan olayda da asıl nedenin Mikail Ayık ve ailesinin HÜDA PAR üye ve gönüllüsü olması olduğunu söyleyen Yapıcıoğlu, "Mikail kardeşimizin kendisine ve ailesine uzun namlulu silahlar ile saldırıp ateş açmışlar. Kendisiyle beraber abisi ve kızı olmak üzere 3 tane yaralı var. Çok şükür yaralılarımızın durumu şuan iyi ve herhangi hayati tehlike arz eden bir durum söz konusu değil. Yaralılardan iki tanesi taburcu edilmiştir. Kızımız Nesrin`in ise bu gün taburcu olması söz konusudur." diyerek son durum hakkında basını bilgilendirdi.

"Yaşanacak tüm saldırılardan BDP ve yönetimi sorumludur"
Yaşanan bu ve buna benzer olayların asıl sorumlularının, Lice`ye giden HÜDA PAR üyelerine, üyelerini ve çetelerini saldırtan BDP yöneticileri olduğunun altını çizen HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu, "Bu saldırıdan sorumlu olanlar ‘Onların Lice`de üyeleri bile yok. Lice`de ne işleri var?` diyen BDP`nin en üst kişisidir. Son bir yılı aşkın bir süredir çözüm veya barış süreci denilen süreçte yeni cenazelerin gelmemiş olmasından dolayı kendilerini sudan çıkmış balık gibi görenler, 20 yıl önce ölmüş olan PKK militanlarının taziye çadırlarını yeni yeni kurmaya başladılar. Buda yetmezmiş yeni bir kan dökme ihtiyacı his etmektedirler. Saldırıya uğrayan şahıs HÜDA PAR`ın Lice Belediye Meclis Üyesi adayı idi. Bu olayın bir tek sebebi var. Kendi tabirleri ile `bizim bir tek suçumuz var; onları sevmememiz ve onların partilerine oy vermeyeceğimizi açıklamış olmamızdır.` diyorlar. Daha da ötesi böyle bir saldırıyı gerçekleştirmiş olmalarının bir tek sebebi var. O da saldırıya uğrayan kişilerin HÜDA PAR`lı olmalarıdır. Bu kabul edilecek bir durum değildir. Bu güne kadar yapılmış tüm saldırılardan ve bundan sonra da yaşanacak tüm saldırılardan BDP ve yönetimi sorumludur. Bunun sorumluluğunu taşıyacaklardır. Bu kan BDP`nin üzerine sıçramıştır. Biz bu olayın takipçisi olacağız." ifadelerini kullandı.

"Zalimler için yaşasın cehennem"
Konuşması sık sık tekbirlerle ve Lailahe illallah PKK`ye lanetullah, zalimler için yaşasın cehennem, katil PKK Kürdistan’dan defol, PKK şaşırma sabrımızı taşırma sloganları ile açıklaması kesilen Yapıcıoğlu, "BDP`nin bundan sonraki süreçte de net bir tavır ortaya koyup koyamayacağını hep beraber göreceğiz." İfadelerini kaydetti. (Ali Adiyaman - İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir