• DOLAR 32.378
  • EURO 35.044
  • ALTIN 2326.038
  • ...
"Ahlaksız güç insanı Yezidileştirir "
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL- Bingöl Üniversitesi Bilgi ve düşünce öğrenci kulübü tarafından organize programda Araştırmacı Yazar Ramazan Kayan konuşmacı olarak katıldı. İslami kimliğin önemine vurgular yaptı.

 

“Allah-u Teâlâ Kuran’da bizi şahit ve halifeler olarak tanımlar”
Bugün İslami kimliğe yönelik her türlü yozlaştırıcı olumsuzlukların bilincinde olduklarını ifade eden Kayan, “ Bizi biz yapan değerlerimize hayata geçirme noktasında sorumluluklarımızın ne kadar önem arz ettiğinin de farkında olmalıyız. Allah-u Teâlâ Kuran’da bizi şahit ve halifeler olarak tanımlar.  Biz insanların karşısına nasıl çıkmamız gerekiyor. Yarın Rabbimizin huzuruna gittiğimizde nasıl bir kimlikle onun huzuruna gideceğiz. Bizleri Allah’ın huzurunda mahcup etmeyecek bir kimliğe ihtiyacımız var.”dedi.

 

İslami kimliğin inşası sürecinde aşkınlık olması gerektiğini ifade eden Kayan her şeyin görünenden ibaret olmadığını söyledi.

 

“Ahlaksız yollardan zengin olmaktansa fakir olarak kalmamız daha iyidir”
“Allah ve Ahret”  Kuranı Kerimin en önemli kanunları olduklarını belirten Kayan, “ Kuranı kerim de birçok hükümde bu iki kanun üzerinde durulur. Bugün biz İslami kimliğimizle İslam düşmanlarını dize getirmek istiyorsak en büyük silahımız ahlaki gözümüz olacak. İnsanlık ahlak bakımından dibe vurdu. Arınmış kimliğimizle insanlığın gündemine girebilirsek temiz bir nefesle bu çağı taşıyabilirsek insanlığın yeniden dirilişine sebep oluruz. Ancak bu ahlaki donanımı taşıyacak bir yeteneğe sahip olmamız gerekir.  Ahlaksız yollardan zengin olmaktansa fakir olarak kalmamız daha iyidir. Ahlaksız yollardan kazanmaktansa iflas etmek daha iyidir. Ahlaksız yollardan iktidar olacaksak varsın hep muhalefet olalım. Ahlaksız yollardan gücü elde etmektense zayıf olarak kalalım. Ahlaksız güç insanı Yezidileştirir. Ahlaksız zenginlik insanı Karunlaştırır. Ahlaksız başarı insanı çılgınlaştırır. Ahlaksız bir bilgi insanı belam’laştırır. Bizim ahlaktan asla vazgeçmememiz gerekir.”ifadelerini kullandı.

“Hz. Muhamme’ in en büyük silahı emin olmasıdır”
Hz. Muhammed’in eminliğine değinen r Kayan  “Hz. Muhammed (S.A.V) in en büyük silahı El Emin olmasıdır. Bugün El Eminin emin bir ümmeti olmak zorundayız.  Rahmetin adaletin erdemin ve dürüstlüğün adresi biz olmalıyız. Bugün ümmetin en büyük zafiyeti ahlaki noktadaki çöküşüdür. Bizim bilgi ve kitleleşme noktasında eksiğimiz yok ama ahlaki noktada mesafe alamıyoruz.”ifadeleri ile konuşmasını sürdürdü.

 

“Müslüman sadece kendisi için yaşayan değil Herkes için yaşayan olmalıdır”
Yazar Kayan sözlerini şöyle tamamladı: “Bugün batıl noktalar eğer sekteye uğramıyor biz sekteye uğruyorsak kendimizi sorgulamamız gerekiyor. Kuranı Kerimde bütün kıssalarda adanmışlık vardır. Bütün peygamberlerin tevhid mücadelesinde adanmışlık vardır. Her birimizin hayatında adanmışlık olmalıdır. Uykumuzdan kısarak Allaha zaman ayırabiliriz. Rahatımızdan birazcık kısıpta İslami ortamlara daha fazla gidebiliriz. Harcamalarımızdan biraz kısıpta cömertliğimizi artırabiliriz. Bu çağın en büyük sorunu dertsizliktir. İmanı olanın davası olur. Bizi bekleyen modernizm Müslümanları dertsizleştiriyor. Müslümanları bireysel cennet tasasına sürüklüyor. Müslüman sadece kendisi için yaşayan değildir. Herkes için yaşayan bir insan olmalıdır. Eğer insanlığın elinden tutmak cehalet ve hayâsızlık içinde yüzenlerin hidayetine vesile olmak gibi bir ızdırabımız varsa kalitemiz orda ortaya çıkacaktır.” (Nihat Kanat, Ali Fidancı-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir